Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guardian: Ρωσοαμερικανός χρηματοδότης του Trump αναλαμβάνει υψηλόβαθμο πόστο στο Κρεμλίνο

Guardian: Ρωσοαμερικανός χρηματοδότης του Trump αναλαμβάνει υψηλόβαθμο πόστο στο Κρεμλίνο
O Simon Kukes υπήρξε και μέλος στην προεκλογική εκστρατεία του Trump στην ομάδα για την ανάπτυξη της στρατηγικής του
Ένας ρωσοαμερικανός επιχειρηματίας, ο οποίος έδωσε ως χορηγία ένα σημαντικό ποσό στην προεκλογική εκστρατεία του Προέδρου Trump το 2016, ανέλαβε κυβερνητικό πόστο στη Μόσχα γεγονός που δίνει νέα διάσταση στο σκάνδαλο ανάμειξης του Κρεμλίνου στην εκλογή Trump.
Σύμφωνα με αποκάλυψη του βρετανικού Guardian, o Simon Kukes δήλωσε ανοικτά ότι βοήθησε την εκλογή Trump στην "ανάπτυξη στρατηγικής" ενώ μοιράστηκε φωτογραφίες τόσο του ιδίου όσο και της ρωσίδας συντρόφου του από εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο της ίδια χρονιάς στα Χάμπτονς.
Ο Kukes φέρεται να αποτέλεσε τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στο επιτελείο του αμερικανού προέδρου και τον Vyacheslav Pavlovsky, αξιωματούχο του Κρεμλίνου και πρώην πρεσβευτής της Ρωσίας στη Νορβηγία ο οποίος είναι σήμερα αντιπρόεδρος των ρωσικών σιδηροδρόμων.
Η αποκάλυψη εγείρει ερωτήματα σχετικά με τον ρόλο που διαδραμάτισε ο Kukes κατά την προεκλογική περίοδο στις ΗΠΑ και ποιες πληροφορίες, μετέφερε στους συνεργάτες του στη Ρωσία.
Οι δωρεές του Kukes ξεκίνησαν δύο εβδομάδες μετά τη συνάντηση του με τον ίδιο τον αμερικανό πρόεδρο στο Trump Tower τον Ιούνιο του 2016, όταν ο Donald Trump Jr, ο Paul Manafort και ο Jared Kushner συζήτησαν για τα «άπλυτα» της Hillary Clinton με έναν Ρώσο δικηγόρο.
Συνολικά, ο Kukes έδωσε 273.000 δολάρια στην περίφημη Trump Victory, μια επιτροπή που συγκεντρώνει δωρεές για υποψηφίους τόσο του Δημοκρατικού όσο και του Ρεπουμπλικανικού κόμματος.
Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ήταν σε τακτική επαφή με τον Pavlovsky.
Σε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα που γράφτηκε τον Ιούλιο του 2016, ο Kukes έγραψε στα ρωσικά: «Είμαι ενεργός και συμμετέχω στην προεκλογική εκστρατεία του Trump στην ομάδα για την ανάπτυξη της στρατηγικής του».
Οι νέες αποκαλύψεις αναμένεται να προκαλέσουν νέα γύρο ερευνών για την περίοδο εκείνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης