Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deutsche Welle: Εν μέσω κατηγοριών για καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία βρέθηκε ο Erdogan στη Γερμανία

Deutsche Welle: Εν μέσω κατηγοριών για καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία βρέθηκε ο Erdogan στη Γερμανία
Το ζήτημα έθεσαν ανοικτά ο Γερμανός Πρόεδρος και ο πρωθυπουργός του κρατιδίου της Βόρειας-Ρηνανίας Βεστφαλίας
Επικριτικός για τη στάση της τουρκικής κυβέρνησης απέναντι σε γερμανούς πολίτες που παραμένουν στις τουρκικές φυλακές αλλά και τούρκων δημοσιογράφων ήταν ο Γερμανός Πρόεδρος Frank Walter Steinmeier προκαλώντας την αντίδραση Erdogan .
Ο Γερμανός πρόεδρος στην πρόποση του στο επίσημο δείπνο προς τιμή του τούρκου ομολόγου του εξέφρασε την προσδοκία για την απελευθέρωση όλων αυτών των κρατουμένων με τον Erdogan να απαντά κατηγόρησε τη Γερμανία ότι «δέχεται άτομα στο έδαφός της και δεν τα εκδίδει όπως θα όφειλε και που στην Τουρκία θεωρούνται τρομοκράτες».
Η αντιπαράθεση των δύο ανδρών ήταν ενδεικτική του κλίματος της επίσκεψης Erdogan στη Γερμανία ο οποίος συναντήθηκε σήμερα (29/9) με την καγκελάριο Merkel.
Ο τούρκος πρόεδρος επεσήμανε στους προσκεκλημένους στο προεδρικό μέγαρο πως οι υπάρχουσες διαφορές ανάμεσα στις δυο χώρες θα πρέπει να ξεπεραστούν «με αμοιβαίο σεβασμό, διάλογο και τα μέσα της διπλωματίας».
Το μεσημέρι ο τούρκος πρόεδρος πέταξε από το Βερολίνο για την Κολωνία όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό του κρατιδίου της Βόρειας-Ρηνανίας Βεστφαλίας σε χώρους του αεροδρομίου ο οποίος έθεσε ανοικτά ζήτημα καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης