Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τα πρόθυμα… δεκανίκια του Αλέξη Τσίπρα για τη Συμφωνία των Σκοπίων

Τα πρόθυμα… δεκανίκια του Αλέξη Τσίπρα για τη Συμφωνία των Σκοπίων
Απόλυτα αισιόδοξος για την επιβίωση της κυβέρνησής του ο Αλέξης Τσίπρας
«Νομίζω πως η κυβέρνησή μου θα επιβιώσει, αλλά δεν ξέρω εάν θα επιβιώσει ο συνασπισμός.
Όμως αυτό είναι κάτι που θα αποφασίσει ο εταίρος μου», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη Wall Street Journal, αναφερόμενος στις συνέπειες που θα έχει η Συμφωνία των Πρεσπών με τη FYROM.
Η διαφαινόμενη μεγάλη αυτοπεποίθηση του κ. Τσίπρα ότι θα παραμείνει στην εξουσία ακόμη και εάν αποχωρήσει από αυτήν ο Πάνος Καμμένος και οι βουλευτές των ΑΝΕΛ, μάλλον δεν είναι «λόγια του αέρα» αλλά υποδεικνύει ότι ο πρωθυπουργός έχει κάνει τους υπολογισμούς του και γνωρίζει πολύ καλά ότι υπάρχουν αντικαταστάτες πρόθυμοι να διαδεχθούν τον κ. Καμμένο και τους ΑΝΕΛ.
Το ερώτημα που σαφώς τίθεται είναι: ποιοι θα μπορούσαν να στηρίξουν τον κ. Τσίπρα;
Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές δεν είναι ανάγκη να ψάξει πολύ μακριά, με δεδομένο ότι υπάρχουν βουλευτές άλλων κομμάτων, που είναι πρόθυμοι να ψηφίσουν υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Ήδη ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, έχει ταχθεί υπέρ της συμφωνίας.
Υπενθυμίζεται ότι το Ποτάμι διαθέτει αυτή τη στιγμή έξι βουλευτές, δηλαδή έναν λιγότερο από τους ΑΝΕΛ.
Το δεδομένο ότι δύο εξ αυτών, ήτοι οι κ. Αμυράς και Ψαριανός, φλερτάρουν, ήδη, με τη ΝΔ, αποκλείονται από τη λίστα… του Τσίπρα.
Υπάρχουν, όμως, 10 ανεξάρτητοι βουλευτές, εκ των οποίων ήδη η κυρία Αικ. Παπακώστα συμμετέχει στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ (ο οποίος διαθέτει 145 βουλευτές) και ως εκ τούτου το ενδεχόμενο να ψηφίσει τη Συμφωνία είναι κάτι παραπάνω από πιθανό, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος μπορεί να κινηθούν τόσο ο κ. Παναγούλης όσο και ο κ. Θεοχάρης.
Εάν κάποιος ξέρει έστω και τα βασικά μαθηματικά,  μπορεί να κάνει τις προσθέσεις και αφαιρέσεις και να ανακαλύψει την αιτία της (δικαιολογημένης;) πίστης του πρωθυπουργού:

ΣΥΡΙΖΑ: 145 βουλευτές
ΑΝΕΛ: Επτά βουλευτές
Ποτάμι: Έξι βουλευτές
Ανεξάρτητοι: 10 βουλευτές

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης