Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρευνα: Ευημερούν αλλά και ανησυχούν οι νέοι της Γερμανίας

Έρευνα: Ευημερούν αλλά και ανησυχούν οι νέοι της Γερμανίας
Το 81% των νέων Γερμανών δηλώνει πολύ ικανοποιημένο από την προσωπική οικονομική του κατάσταση
Το 81% των νέων Γερμανών πολιτών δηλώνει ευχαριστημένο ή πολύ ευχαριστημένο με την προσωπική οικονομική του κατάσταση, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε η Forsa για λογαριασμό του κρατικού RTL, εν μέσω ισχυρής ανάπτυξης για τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.
Σε μία πιο γενική ερώτηση για τη χώρα, το 71% δήλωσε ευχαριστημένο από το πολιτικό σύστημα, ωστόσο μόλις το 14% είναι ικανοποιημένο από τον τρόπο που αυτό λειτουργεί.
Όπως συνέβη και μετά το δημοψήφισμα για το Brexit στη Βρετανία, οι νέοι δείχνουν φορτωμένοι με τα προβλήματα των γονιών τους ή των παππούδων τους.
Τους ανησυχεί λοιπόν ιδιαιτέρως ότι το πολιτικό μέλλον τους καθορίζεται αυτή τη στιγμή από παλαιότερες γενιές.
Σημαντικό ρόλο ασφαλώς έπαιξαν στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση και το μεταναστευτικό που έχει διχάσει τη χώρα και βεβαίως τα πρόσφατα γεγονότα στο Κέμνιτς, τα οποία άνοιξαν ξανά τον διάλογο σχετικά με το κατά πόσον η Γερμανία έχει διδαχτεί από τα μαθήματα του παρελθόντος.
Ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της νέας γενιάς στη Γερμανία είναι πολύ ανήσυχο με τη ραγδαία άνοδο του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).
«Εκτιμώ ότι όλη η πολιτική συζήτηση αφορά τη μετανάστευση, το μίσος και το έγκλημα», σχολιάζει 28χρονος από το Βερολίνο.
«Η κυβέρνηση δεν επικεντρώνεται στα προβλήματα τα οποία θα αντιμετωπίσουμε στο μέλλον ή αντιμετωπίζουμε τώρα», προσθέτει εξηγώντας ότι προτεραιότητα θα έπρεπε να είναι κατά τη γνώμη του η βελτίωση του συστήματος υγείας και τα περισσότερα κονδύλια στην εκπαίδευση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης