Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ΑΝΖ, IHS Markit: Ο νέος γύρος δασμών θα ισοδυναμεί με κύματα οικονομικού σοκ στην Κίνα

ΑΝΖ, IHS Markit: Ο νέος γύρος δασμών θα ισοδυναμεί με κύματα οικονομικού σοκ στην Κίνα
Στην εκτίμηση ότι σε περίπτωση που ο Donald Trump εφαρμόσει την απειλή του και επιβάλλει δασμούς σε όλες τις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων θα επηρεάσει τα τεχνολογικά προϊόντα συγκλίνουν οι αναλυτές.
Ο Rajiv Biswas της IHS Markit δήλωσε ότι προϊόντα όπως τα κινητά τηλέφωνα, τα smart watches αλλά και οι άλλοι φορητές συσκευές θα βρεθούν στο επίκεντρου του επόμενου γύρου δασμών.,
«Αν η αμερικανική κυβέρνηση επιβάλλει το τρίτο πακέτο δασμών 267 δισ. δολ. στα κινεζικά προϊόντα, τότε θα ενισχυθούν τα κύματα οικονομικού σοκ στους Κινέζους εξαγωγές» επεσήμανε στο CNBC ο Biswas.
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον επικεφαλής οικονομολόγο της ANZ, Raymond Yeung, οι κλάδοι που είναι σε κίνδυνο είναι τα καταναλωτικά προϊόντα που αντιπροσωπεύουν το 45% των εξαγωγών της Κίνας προς τις ΗΠΑ και τα αυτοκίνητα που αποτελούν το 4%.
Ο επόμενος γύρος δασμών, σύμφωνα με τον Biswas, θα ζημιώσει τις μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες που παράγουν στην Κίνα προϊόντα προς εξαγωγή, αλλά και τις μικρομεσαίες κινεζικές εταιρείες που είναι κομμάτι της παγκόσμιας αλυσίδας προσφοράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης