Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kuroda (BoJ): Ο εμπορικός προστατευτισμός θέτει σε κίνδυνο την οικονομία της Ιαπωνίας - Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί

Kuroda (BoJ): Ο εμπορικός προστατευτισμός θέτει σε κίνδυνο την οικονομία της Ιαπωνίας - Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί
Ο επικεφαλής της Bank of Japan συνέστησε προσοχή απέναντι στον πιθανό αντίκτυπο των κινήσεων προστατευτισμού
Σαφή προειδοποίηση έστειλε σήμερα (27/9) ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας, Haruhiko Kuroda, αναφορικά με τις πρόσφατες κινήσεις προστατευτισμού, τονίζοντας ότι θα μπορούσαν να προκαλέσουν πιθανές ζημίες στην οικονομία της χώρας, η οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις εξαγωγές.
Χθες (26/9) ο αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, και ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Shinzo Abe, συμφώνησαν την έναρξη των εμπορικών συνομιλιών, οι οποίες στοχεύουν μεταξύ άλλων στην προστασία των ιαπωνικών αυτοκινητοβιομηχανιών από περαιτέρω δασμούς.
«Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για τον πιθανό αντίκτυπο των πρόσφατων προστατευτικών κινήσεων, αν και η οικονομία είναι πιθανό να διατηρήσει μία μέτρια επέκταση», ανέφερε σε ομιλία του ο κ. Kuroda, προσθέτοντας ότι δεν έχει σημειωθεί κάποια αλλαγή στη στάση της BoJ, αναφορικά με την επίτευξη του στόχου του 2% για τον πληθωρισμό μέσω της ισχυρής νομισματικής χαλάρωσης.
Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ότι η οικονομία της Ιαπωνίας εξακολουθεί να παρουσιάζει επέκταση, μετά την ανάκαμψη που σημείωσε το δεύτερο τρίμηνο του έτους, έναντι συρρίκνωσης την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2018.
«Τα μέτρα που έλαβε η BoJ (τον Ιούλιο) θα ενίσχυαν την επίδραση της νομισματικής χαλάρωσης στο σύνολό της, με την έννοια ότι θα μας επέτρεπε να συνεχίσουμε την ισχυρή νομισματική χαλάρωση», ανέφερε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της τράπεζας, προσθέτονας ότι «τα βήματα θα συμβάλουν στην επιτάχυνση του πληθωρισμού στο 2% το συντομότερο δυνατό, διασφαλίζοντας παράλληλα τη σταθερότητα της χρηματοπιστωτικής αγοράς».
Ο Haruhiko Kuroda τόνισε ότι η BoJ θα συνεχίσει να καθοδηγεί την πολιτική «κατάλληλα», εστιάζοντας σε κινδύνους, όπως εκείνοι στο τραπεζικό σύστημα της Ιαπωνίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης