Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Twitter αλλάζει για να μπει τέλος στη διαδικτυακή δράση των Νεοναζί

Το Twitter αλλάζει για να μπει τέλος στη διαδικτυακή δράση των Νεοναζί
Το Twitter προσπαθεί να βάλει τέλος στη διαδικτυακή δράση των Νεοναζί
Τέλος στη διαδικτυακή δράση των Νεοναζί και άλλων ακραίων ομάδων επιθυμεί να βάλει το δημοφιλές κοινωνικό μέσο δικτύωσης Twitter, με τους νέους κανονισμούς που θέτει σε δημόσια, ηλεκτρονική διαβούλευση με τους χρήστες.
Ειδικότερα, οι υπεύθυνοι της εταιρείας δημοσίευσαν τους νέους κανονισμούς σύμφωνα με τους οποίους απαγορεύονται οι αναρτήσεις που αποσκοπούν, έμμεσα ή άμεσα, στην υποβάθμιση ατόμων ή κοινωνικών ομάδων.
«Η γλώσσα που εμφανίζει οποιονδήποτε ως "λιγότερο άνθρωπο" μπορεί να έχει συνέπειες εκτός της πλατφόρμας, μεταξύ των οποίων είναι και η κανονικοποίηση σοβαρών μορφών βίας», αναφέρουν σε ανακοίνωση στελέχη της αμερικανικής εταιρείας.
Τον τελευταίο καιρό πολλοί σύλλογοι γυναικών, έγχρωμων και άλλων μειονοτήτων έκαναν λόγο για την ανάγκη αυστηρότερων κανονισμών, για την καταπολέμηση του μπούλινγκ και της διαδικτυακής κακοποίησης, με καλύτερη διαχείριση των αναφορών-καταγγελιών.
Οι νέοι κανονισμοί λειτουργίας θα τεθούν σε ισχύ πριν την αλλαγή του έτους και θα απαγορεύουν τις αναρτήσεις που προτρέπουν ακόμα και εμμέσως σε εκδηλώσεις βίας εκτός της πλατφόρμας.
Όπως διευκρινίζει το Τwitter, «απάνθρωπος λόγος» είναι η γλώσσα που αντιμετωπίζει άλλους ως «λιγότερο ανθρώπους».
«Συμβαίνει όταν κάποιος αρνείται τις ανθρώπινες ιδιότητες άλλων.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η παρομοίωση κοινωνικών ομάδων με ζώα ή ιούς ή ο χαρακτηρισμός τους με βάσει τα γεννητικά τους όργανα.
Παράλληλα προβλέπονται απαγορεύσεις για διακρίσεις βάσει των εξωτερικών χαρακτηριστικών, του σεξουαλικού προσανατολισμού, της εθνικότητας, του φύλου, της ταυτότητας φύλου, των θρησκευτικών πεποιθήσεων, της ηλικίας, της αναπηρίας, της ασθένειας, του επαγγέλματος, των πολιτικών πεποιθήσεων και του τόπου διαμονής».
Στο πλαίσιο αυτών των αλλαγών ασφαλείας, το Twitter έχει ήδη αποκλείσει περίπου 140.000 εφαρμογές και λογαριασμούς-bot που παραβίαζαν τους κανονισμούς της πλατφόρμας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης