Τελευταία Νέα
Διεθνή

H 21st Century Fox πουλά στην Comcast ολόκληρο το μερίδιο που κατέχει στην Sky

H 21st Century Fox πουλά στην Comcast ολόκληρο το μερίδιο που κατέχει στην Sky
Αποχωρεί από την Sky η 21st Century Fox
Τα σχέδιά της για πώληση ολόκληρου του μεριδίου κατέχει στην Sky γνωστοποίησε η 21st Century Fox, επιλέγοντας ως αγοραστή την νικήτρια της «μάχης» για το κανάλι, Comcast.
Βέβαια, ο αμερικανικός κολοσσός θα εισπράξει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 15,3 δισεκ. δολαρίων για την πώληση του μεριδίου (39%).
Όπως έγινε γνωστό στις 22 Σεπτεμβρίου 2018, η Comcast επικράτησε του Rupert Murdoch και της 21 Century Fox στη δημοπρασία για το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky.
Πλειοδότησε, αφού προσέφερε περίπου 39 δισεκ. δολάρια για τον βρετανικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα σε μία «μάχη» που θα έκρινε την τύχη της βρετανικής συνδρομητικής τηλεόρασης.
Ο αμερικανικός γίγαντας της καλωδιακής τηλεόρασης, Comcast, προσέφερε 17,28 λίρες ανά μετοχή για τον έλεγχο του Sky κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας, υπερθεματίζοντας της προσφοράς της Fox, που ήταν στα 15,67 λίρες, όπως ανακοίνωσε η αρμόδια επιτροπή λίγο μετά την ολοκλήρωση των τελικών προσφορών.
Η εξέλιξη αυτή συνιστά πλήγμα για τον 87χρονο Murdoch και της αυτοκρατορίας του στα ΜΜΕ, καθώς ήδη κατείχε το 39% και προσπαθούσε από τον Δεκέμβριο του 2016 να αναλάβει την πλήρη κυριότητα του Sky.
Είναι επίσης ένα εμπόδιο για τον αμερικανικό κολοσσό ψυχαγωγίας Walt Disney, ο οποίος είχε συνάψει ξεχωριστή συμφωνία ύψους 71 δισεκ. δολαρίων για να αγοράσει το μεγαλύτερο μέρος του κινηματογραφικού και τηλεοπτικού εξοπλισμού της Fox, συμπεριλαμβανομένου του μεριδίου Sky, τον Ιούνιο του 2018, μετά από επιτυχημένη εξαγορά της Fox.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης