Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Πώς θα επηρεάσει τις αγορές μία νίκη των Δημοκρατικών στις εκλογές του Νοεμβρίου 2018

Πώς θα επηρεάσει τις αγορές μία νίκη των Δημοκρατικών στις εκλογές του Νοεμβρίου 2018
Πώς θα επηρεάσει τις αγορές μία νίκη των Δημοκρατικών τον Νοέμβριο 
Οι αμερικανικές αγορές θα υποχωρήσουν σημαντικά σε περίπτωση που το Δημοκρατικό Κόμμα κερδίσει την πλειοψηφία του Κογκρέσου στις μεσοπρόθεσμες εκλογές της 6ης Νοεμβρίου 2018.
Τα παραπάνω γράφει ο Christopher Wood, του ιστότοπου Grizzle.com.
Όπως σημειώνεται, ο λόγος για τον οποίο οι χρηματιστηριακές αγορές της Νέας Υόρκης καταγράφουν άνοδο και η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας επιταχύνεται, είναι η φορολογική μεταρρύθμιση που «πέρασε» ο Πρόεδρος Donald Trump, σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες πολιτικές των Ρεπουμπλικάνων.
Μία επικράτηση των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο ενδέχεται να αντιστρέψει τελείως τις ευεργετικές για την οικονομία μεταρρυθμίσεις, σημειώνεται.
Ακόμη και αν οι Δημοκρατικοί καταφέρουν να κερδίσουν την πλειοψηφία μόνο στη Βουλή των Αντιπροσώπων, η εξέλιξη θα αποτελέσει αρνητικό σοκ για τη Wall Street.
Σε ό,τι αφορά στο εμπορικό κομμάτι, εν μέσω έντασης μεταξύ Ουάσιγκτον και εταίρων, επισημαίνεται πως η επικράτηση των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο δεν στερεί από τον Donald Trump τη δύναμη να επιβάλει νέους δασμούς, στο πλαίσιο της ατζέντας προστατευτισμού που εφαρμόζει.
Κλείνοντας, ο αναλυτής εκτιμά ότι ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος θα πραγματοποιήσει στροφή 180 μοιρών σε ό,τι αφορά την εμπορική του πολιτική, όσο πλησιάζουμε τις εκλογές του Νοεμβρίου.





Διαβάστε: Nomura: Ποια η αντίδραση των αγορών εάν οι Ρεπουμπλικάνοι χάσουν τον έλεγχο του Κογκρέσου;

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης