Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Προπονητές και φίλιπποι μπαίνουν μπροστά: «Φρένο» σε εξαρτήσεις, κοντόφθαλμες πρακτικές και αυθαιρεσίες στον Ιππόδρομο

tags :
Προπονητές και φίλιπποι μπαίνουν μπροστά: «Φρένο» σε εξαρτήσεις, κοντόφθαλμες πρακτικές και αυθαιρεσίες στον Ιππόδρομο
Ξεκάθαρα μηνύματα από τη νέα Ένωση Προπονητών Δρομώνων Ίππων και την Πανελλήνια Ένωση Φιλίππων
Νέα ένωση προπονητών, η οποία αποτελείται από τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου, έκανε την εμφάνιση της στο Μαρκόπουλο αυτή την εβδομάδα, με στόχο την ενίσχυση της «φωνής» του κλάδου, αλλά και τη διόρθωση των κακώς κειμένων που έχουν ταλανίσει τις ιπποδρομίες.   
Συγκεκριμένα, 11 προπονητές με πολυετή επαγγελματική διαδρομή και κύρος προχώρησαν στην ίδρυση της Ένωσης Επαγγελματιών Προπονητών Δρομώνων Ίππων (ΕΝΕΠΔΙ). Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, οι προπονητές-μέλη της ΕΝΕΠΔΙ είναι υπεύθυνοι για την προπόνηση, την προετοιμασία και την ευζωία σχεδόν 150 ίππων, δηλαδή της πλειοψηφίας των ίππων που συμμετέχουν στις ελληνικές ιπποδρομίες σήμερα.
Το τριμελές διοικητικό συμβούλιο της νέας Ένωσης αποτελείται από τους Χρήστο Θεοδωράκη, Πρόεδρο, Γεώργιο Κουβαρά, Αντιπρόεδρο και Χαράλαμπο Χαραλάμπους, Γραμματέα. Το ιδρυτικό καταστατικό της Ένωσης υπογράφεται από τους κ.κ. Άδωνη Κρητικό, Γεώργιο Κουβαρά, Ιωάννη Νικολόπουλο, Μιχάλη Ιωαννίδη, Νικόλαο Δέρβη, Νικόλαο Καλογερόπουλο, Παναγιώτη Θεολόγου, Σταύρο Αγγελόπουλο, Χαράλαμπο Χαραλάμπους, Χρήστο Θεοδωράκη και Χρήστο Κουβαρά.
Στην ανακοίνωση για την ίδρυση της ΕΝΕΠΔΙ, σημειώνεται ότι τα μέλη της φιλοδοξούν να διαχειριστούν με υπευθυνότητα, σοβαρότητα και σύνεση τα ζητήματα που αφορούν τους προπονητές και τις ιπποδρομίες, καθώς και να συνεργαστούν με τους ιπποδρομιακούς φορείς, με σεβασμό στο θεσμικό ρόλο και στα όρια των αρμοδιοτήτων του καθενός.
Εντύπωση προκαλεί η αναφορά ότι η ΕΝΕΠΔΙ έρχεται να καλύψει το ουσιαστικό κενό εκπροσώπησης του κλάδου των προπονητών, κάτι που ερμηνεύεται ως ευθεία βολή στη μοναδική μέχρι πρότινος ένωση του κλάδου, την ΕΠΔΙ. Επίσης, τα μέλη της ΕΝΕΠΔΙ τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας του κλάδου και κατά των αλληλεξαρτήσεων που παρατηρούνται μεταξύ συγκεκριμένων προσώπων. Γνώστες του χώρου αποδίδουν τη συγκεκριμένη αναφορά σε παρατηρούμενες «στενές επαφές» μεταξύ «αρχισυνδικαλιστών» της ΕΠΔΙ και της διοίκησης της Φιλίππου Ενώσεως (ΦΕΕ).  
Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΝΕΠΔΙ δηλώνει ότι είναι εναντίον κοντόφθαλμων πρακτικών που εξυπηρετούν μόνο ατομικά συμφέροντα και λογικών μιας κακώς νοούμενης «συντεχνίας», με κύριο μέλημα την «καρέκλα».
«Σε αντίθεση με αυτά τα θλιβερά φαινόμενα, η Ένωση δηλώνει ανοιχτή στον υγιή και εποικοδομητικό διάλογο και έτοιμη να καταθέσει θετικές και ρεαλιστικές προτάσεις, με γνώμονα το κύρος των ελληνικών ιπποδρομιών, την ανάπτυξη και τη μελλοντική προοπτική τους», κλείνει η ανακοίνωση για την ίδρυση της ΕΝΕΠΔΙ.

ΠΑΝ.Ε.ΦΙΛ: «Τέλος στην αυθαιρεσία της ΦΕΕ»

Εν τω μεταξύ, συγχαρητήρια επιστολή προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη και τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Ι. Συναδινό απέστειλε η Πανελλήνια Ένωση Φιλίππων (ΠΑΝ.Ε.ΦΙΛ), με αφορμή την πρόσφατη απόρριψη τεσσάρων αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου της ΦΕΕ.
Καλωσορίζοντας το «φρένο» που έβαλε το Υπουργείο Αθλητισμού στη ΦΕΕ, η ΠΑΝ.Ε.ΦΙΛ αναφέρει ότι οι αποφάσεις του Υπουργείου δίνουν «τέλος στην αυθαιρεσία και τον φεουδαρχισμό στον ιππόδρομο», στέλνοντας το μήνυμα ότι «δεν θα γίνουν ανεκτές αυθαίρετες συμπεριφορές που παραβιάζουν τις αρχές της νομιμότητας, της αμεροληψίας και της ισότιμης μεταχείρισης».
Σε μια εξαιρετικά δεικτική αναφορά για τη διοίκηση της ΦΕΕ, η επιστολή τονίζει: «Συγχαρητήρια για την ετοιμότητά σας, είστε οι πρώτοι πολιτικοί άνδρες στην ιστορία των Ελληνικών ιπποδρομιών, που τα έβαλαν με ένα κακό κατεστημένο που φάνταζε άτρωτο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης