Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trudeau: Ο Καναδάς θα μπορούσε να στηρίξει τη συμφωνία ΗΠΑ - Μεξικού για τη NAFTA

Trudeau: Ο Καναδάς θα μπορούσε να στηρίξει τη συμφωνία ΗΠΑ - Μεξικού για τη NAFTA
Ο Καναδάς θα μπορούσε να στηρίξει τη διμερή συμφωνία στην οποία έχουν ήδη καταλήξει οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Μεξικό, δήλωσε ο καναδός πρωθυπουργός
Ο Καναδάς θα μπορούσε να στηρίξει τη διμερή συμφωνία στην οποία έχουν ήδη καταλήξει οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Μεξικό για την αναθεώρηση της Συμφωνίας Ελεύθερου Εμπορίου Βόρειας Αμερικής (NAFTA), δήλωσε σήμερα (25/9/2018) ο καναδός πρωθυπουργός, Justin Trudeau, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων στη Νέα Υόρκη.
Με τον χρόνο να τελειώνει πριν την προθεσμία που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ για τη σύναψη συμφωνίας, οι Καναδοί και οι Αμερικανοί διαπραγματευτές σημειώνουν αργή πρόοδο.
«Δεν υπάρχει άλλη χώρα που να ενδιαφέρεται τόσο για την ευημερία των ΗΠΑ όσο ο Καναδάς, διότι είμαστε τόσο αλληλένδετοι», δήλωσε ο Trudeau.
«Σε θέματα συνεργασίας (…) ο Καναδάς και οι ΗΠΑ ήταν πάντα εξαιρετικά τυχεροί που είχαν ο ένας τον άλλον γείτονα», πρόσθεσε.
«Για να υπερασπιστούμε τα καναδικά συμφέροντα, το να έχουμε μια εποικοδομητική σχέση με τον πρόεδρο (των ΗΠΑ), με την αμερικανική κυβέρνηση, επιλέγοντας παράλληλα να μην κλιμακώνουμε τις εντάσεις, είναι κάτι που πρέπει να κάνουμε», συνέχισε ο καναδός πρωθυπουργός.
«Προσπαθούμε να είμαστε λογικοί, αλλά πρέπει να ανταποκριθούμε στους τιμωρητικούς δασμούς», πρόσθεσε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης