Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Nomura: Ποια η αντίδραση των αγορών εάν οι Ρεπουμπλικάνοι χάσουν τον έλεγχο του Κογκρέσου;

Nomura: Ποια η αντίδραση των αγορών εάν οι Ρεπουμπλικάνοι χάσουν τον έλεγχο του Κογκρέσου;
Πώς θα αντιδράσουν οι αγορές εάν οι Ρεπουμπλικάνοι στις ΗΠΑ χάσουν τον έλεγχο του Κογκρέσου;
Οι ενδιάμεσες εκλογές της 6ης Νοεμβρίου 2018 πλησιάζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως, πιθανότατα, οι Ρεπουμπλικάνοι θα χάσουν την πλειοψηφία που διαθέτουν στο Κογκρέσο.
Το ερώτημα που γεννάται είναι το πώς θα αντιδράσουν οι αγορές, στην περίπτωση που όντως οι Ρεπουμπλικάνοι χάσουν τον έλεγχο του Κογκρέσου (Γερουσία και Βουλή των Αντιπροσώπων).
Αξίζει να σημειωθεί πως οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν ελέγξει τη Βουλή των Αντιπροσώπων σε 35 από τις 38 τελευταίες θητείες, ασχέτως με το αν ο Πρόεδρος ήταν Δημοκρατικός.
Το παραπάνω προσπαθεί να απαντήσει, λοιπόν, η Nomura.
Όπως σημειώνει, οι αγορές δεν αντέδρασαν αρνητικά στις περιόδους που η κυριαρχία του Κογκρέσου ανετράπη, τόσο από Ρεπουμπλικάνους όσο και από Δημοκρατικούς.



Επίσης, την τρέχουσα χρονική περίοδο η αγορά έχει ήδη θετικό momentum, εν μέσω ικανοποιητικών εταιρικών κερδών μεταξύ άλλων, συμπληρώνει.
Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, οι Δημοκρατικοί φαίνεται να διαθέτουν το προβάδισμα, ενώ η πιθανότητα να κερδίσουν πλειοψηφία στη Βουλή φθάνει ακόμη και το 80%.
Σε αντίθετο κλίμα, προς το παρόν οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν περισσότερες πιθανότητες για τη Γερουσία.
Αναλυτικά:




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης