Τελευταία Νέα
Οικονομία

Draghi: Η ΕΚΤ δεν πρόκειται να σχολιάσει τη μείωση συντάξεων ή τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα - Δεν είναι αυτός ο ρόλος της

Draghi: Η ΕΚΤ δεν πρόκειται να σχολιάσει τη μείωση συντάξεων ή τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα - Δεν είναι αυτός ο ρόλος της
Απόλυτα ξεκάθαρος αναφορικά με τις ανακοινώσεις της ΕΚΤ, σε απόλυτα επίσημο επίπεδο, σε σχέση με την Ελλάδα εμφανίστηκε ο πρόεδρος της, Mario Draghi, μιλώντας στην Οικονομική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Σε ερώτηση του ανεξάρτητου ευρωβουλευτή, Νότη Μαριά, εάν η ΕΚΤ είναι υπέρ ή κατά της μείωσης των συντάξεων στην Ελλάδα, την οποία ο κ. Μαριάς χαρακτήρισε ως μη απαραίτητη, ο κ. Draghi ξεκαθάρισε ότι η ευθύνη που έχει αναλάβει η ΕΚΤ ως «εταίρος» στο πρόγραμμα μεταμνημονιακής εποπτείας της Ελλάδας, δεν περιλαμβάνει την έκφραση απόψεων αναφορικά με συγκεκριμένα θέματα.
«Η ΕΚΤ δεν πρόκειται να σχολιάσει κανένα θέμα που αφορά την Ελλάδα, είτε έχει να κάνει με συντάξεις, είτε με μεταρρυθμίσεις, είτε ιδιωτικοποιήσεις.
Εμείς επικεντρώνουμε σε θέματα που έχουν να κάνουν με τα μακροοικονομικά στοιχεία μίας οικονομίας».
Σε ό,τι αφορά πρόσφατο έγγραφο εργασίας οικονομολόγων της ΕΚΤ στο οποίο αναφέρονταν οι αρνητικές επιπτώσεις των μνημονίων στις χώρες τις οποίες εφαρμόστηκαν ο κ. Draghi τόνισε ότι αυτό το έγγραφο δεν αποτελεί την επίσημη άποψη της ΕΚΤ, αλλά εκφράζει τις απόψεις των συγγραφέων του.
«Η ΕΚΤ θα δημοσιεύσει ειδική έκθεση για τις επιπτώσεις των μνημονίων τόσο στην Ελλάδα όσο και στις άλλες χώρες.
Το πρόσφατο έγγραφο που δόθηκε στη δημοσιότητα αναφορικά με τις επιπτώσεις των μνημονίων, δεν αποτελεί τη θέση της ΕΚΤ αλλά των συγγραφέων του, πρόκειται για «έγγραφο εργασίας» και όχι για την επίσημη θέση της ΕΚΤ», υποστήριξε ο κ. Draghi.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης