Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

RBC: Η τελευταία τρομοκρατική επίθεση στο Ιράν παίζει πιο μεγάλο ρόλο από τη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ

RBC: Η τελευταία τρομοκρατική επίθεση στο Ιράν παίζει πιο μεγάλο ρόλο από τη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ
Tουλάχιστον 24 μέλη των Φρουρών της Επανάστασης σκοτώθηκαν στην επίθεση που σημειώθηκε εναντίον στρατιωτικής παρέλασης στην πόλη Αχβάζ στο νότιο Ιράν
Την εκτίμηση ότι αν και το ενδιαφέρον της αγοράς πετρελαίου έχει επικεντρωθεί στη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ στην Αλγερία, η τρομοκρατική επίθεση στο Ιράν (22/9/2018) παίζει σημαντικότερο ρόλο για την παραγωγή, εξέφρασε η Helima Croft της RBC Capital Markets.
«Πιστεύουμε ότι η τρομοκρατική επίθεση του Σαββάτου στο Ιράν θα μπορούσε να αποδειχθεί το γεγονός με τις μεγαλύτερες επιπτώσεις, καθώς πιθανότατα θα επιδεινώσει τον ήδη επικίνδυνο ανταγωνισμό στη Μέση Ανατολή» επισημαίνει σε σχετική ανάλυση της η Croft.
Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, τουλάχιστον 24 μέλη των Φρουρών της Επανάστασης σκοτώθηκαν στην επίθεση που σημειώθηκε εναντίον στρατιωτικής παρέλασης στην πόλη Αχβάζ στο νότιο Ιράν.
Επί του παρόντος επικρατεί σύγχυση σχετικά με την ταυτότητα των δραστών.
Μάλιστα, αν και το ISIS ανέλαβε την ευθύνη, ορισμένα ΜΜΕ ανέφερε ότι η επίθεση ήταν το έργο μιας αραβικής αυτονομιστικής ομάδας.
«Με το Σώμα των Ισλαμικών Επαναστατικών Φρουρών να προειδοποιεί ότι θα πάρει "θανατηφόρα και αξέχαστη εκδίκηση" κατά των δραστών, ο κίνδυνος ο ψυχρός πόλεμος να γίνει θερμός φαίνεται να ενισχύεται» αναφέρεται στην ανάλυση της RBC.
Επίσης, τονίζεται ότι «ο κίνδυνος μιας τέτοιας αποσταθεροποιητικής σύγκρουσης μόνο θα αυξηθεί καθώς οι αμερικανικές κυρώσεις θα επιβληθούν εκ νέου στο Ιράν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης