Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Λιγότερα τα μεγάλα deals λόγω του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ - Κίνας

JP Morgan: Λιγότερα τα μεγάλα deals λόγω του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ - Κίνας
Οι επιχειρήσεις αναβάλουν τα σχέδια τους λόγω των γεωπολιτικών κινδύνων 
Οι αυξημένες γεωπολιτικές εντάσεις και ο κλιμακούμενος εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας δένουν τα χέρια των μεγάλων εταιρειών και κρατάνε στο συρτάρι τα σχέδια για μεγάλα deals.
«Ο,τιδήποτε που ενισχύει την αβεβαιότητα και την έλλειψη της εμπιστοσύνης δεν είναι καλό για τα μεγάλα deals» δήλωσε στο Business Insider ο Hernan Cristerna της JP Morgan, αναφερόμενος στην εμπορική διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας.
«Ένας παρατεταμένος εμπορικός πόλεμος σημαίνει ότι οι μεγάλες διασυνοριακές συμφωνίες είναι πιο δύσκολες να επιτευχθούν και να εφαρμοστούν.
Ήδη παρατηρούμε σημάδια ότι οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι, μεταξύ των οποίων και οι εμπορικές εντάσεις, έχουν ψαλλιδίσει τις προσδοκίες για μεγάλες συγχωνεύσεις και εξαγορές (M&A) μπαίνοντας στο νέο έτος» πρόσθεσε ο ίδιος.
Όπως είπε «η συμβουλή που δίνουμε στους πελάτες μας είναι να είναι προνοητικοί και να κάνουν το σωστό για την εταιρεία.
Γνωρίζουμε πολύ καλά τους διαφορετικούς κινδύνους και είμαστε προσεκτικοί, αλλά οι εταιρείες δεν μπορούν να βάλουν την ατζέντας τους σε αναμονή γιατί κάτι που "μπορεί" να συμβεί.
Τους συμβουλεύουμε να είναι σε ετοιμότητα και υπεύθυνοι, αλλά να μην φοβηθούν λόγω των γεωπολιτικών προκλήσεων» πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης