Τελευταία Νέα
Διεθνή

Raab (Βρετανία): Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα επιτευχθεί συμφωνία για το Brexit - Διαπραγματευόμαστε με καλές προθέσεις

Raab (Βρετανία): Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα επιτευχθεί συμφωνία για το Brexit - Διαπραγματευόμαστε με καλές προθέσεις
Ο υπουργός Brexit τόνισε ότι η Μεγάλη Βρετανία προσπαθεί να πετύχει την καλύτερη δυνατή συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση
Ιδιαιίτερα αισιόδοξος σε ότι αφορά την πορεία των διαπραγματεύσεων για το Brexit εμφανίστηκε σήμερα (24/9) ο αρμόδιος υπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Dominic Raab, τονίζοντας ότι θα επιτεχυθεί πρόοδος και ότι εν τέλει θα υπάρξει συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο βρετανός υπουργός στον ραδιοφωνικό σταθμό TalkRadio, «συνεχίζουμε να διαπραγματευόμαστε με καλές προθέσεις, προσπαθούμε νε επιτύχουμε την καλύτερη δυνατή συμφωνία», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα».
«Θα συνεχίσουμε να διαπραγματευόμαστε με καλή πίστη, είμαι σίγουρος ότι θα φτάσουμε εκεί», ήταν το μήνυμα του βρετανού υπουργού Brexit, αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών.
Την περασμένη εβδομάδα, η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Theresa May, δήλωσε ότι οι συνομιλίες έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο, ζητώντας από την ΕΕ να καταρτίσει τα της σχέδια, μετά την απορριψη των προτάσεων της βρετανικής κυβέρνησης.
Ωστόσο, ο Dominic Raab υπογράμμισε οτι είναι σημαντικό να μην υπάρξει υπερβολική αντίδραση στον «επίμονο» τόνο των Βρυξελλών, καθώς και ότι αναμένεται να υπάρξουν κάποιες αποτυχίες.
«Ταυτόχρονα, πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το ενδεχόμενο ότι οι φιλοδοξίες που φέρνουμε στις διαπραγματεύσεις και προσπαθούμε να πετύχουμε μία συμφωνία που να ευνοεί και τους δύο δεν είναι σύμφωνες με την άλλη πλευρά», ανέφερε μεταξύ άλλων ο βρετανός υπουργός, για να καταλήξει λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «απαιτούνται δύο για ένα ταγκό».
Σημειώνεται ότι μετά τις παραπάνω δηλώσεις, η στερλίνα βρίσκεται στο +0,33% έναντι του αμερικανικού δολαρίου, στα 1,3112 δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης