Κοινωνία

Μέτρα στήριξης των φοιτητών μετά τη φωτιά στο Πανεπιστημίου Κρήτης – Στο Ηράκλειο στις 24/9 ο Γαβρόγλου

Μέτρα στήριξης των φοιτητών μετά τη φωτιά στο Πανεπιστημίου Κρήτης – Στο Ηράκλειο στις 24/9 ο Γαβρόγλου
Στο Ηράκλειο της Κρήτης, μετά την καταστροφική φωτιά στο Πανεπιστήμιο, θα βρεθεί ο υπουργός Παιδείας, Κ. Γαβρόγλου  
Στο Ηράκλειο της Κρήτης μεταβαίνει αύριο, Δευτέρα 24/9, ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, προκειμένου να λάβει πλήρη γνώση για τις καταστροφές που προκλήθηκαν στο κτίριο των φοιτητικών εστιών του Πανεπιστημίου Κρήτης από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Κυριακή 23/9.
Ο κ. Γαβρόγλου θα προεδρεύσει σε σύσκεψη με την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου, τον Περιφερειάρχη, αυτοδιοικητικούς φορείς και τους εμπλεκόμενους με την Πολιτική Προστασία και το Πανεπιστήμιο για την επόμενη της φωτιάς και καταστροφής, ενώ θα ανακοινώσει μέτρα για την άμεση βοήθεια στους φοιτητές που επλήγησαν, τη στέγασή τους και την αποκατάσταση των καταστροφών στις εστίες του Πανεπιστημίου.
Στο μεταξύ, στο Γυμναστήριο των Βουτών βρίσκονται οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης, ενώ εντολή του πρωθυπουργού, Α. Τσίπρα, από την πρώτη στιγμή αλλά και του υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, ήταν να στηριχθούν και  να προστατευθούν, όπως διαβεβαίωσε  ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, Σ. Βαρδάκης.
Σημειώνεται ότι η φωτιά ξέσπασε νωρίς το πρωί της Κυριακής 23/9 στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο και η κινητοποίηση τόσο της πυροσβεστικής, όσο και του συνόλου των πανεπιστημιακών αρχών, της αυτοδιοίκησης, της κυβέρνησης και των κομμάτων, όπως επισημάνθηκε κατά τη σύσκεψη του συντονιστικού οργάνου της πολιτικής προστασίας, ήταν άμεση.
Μάλιστα, ο αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Ηρακλείου,  Ευρ. Κουκιαδάκης σημείωσε ότι όταν μπορούμε και θέλουμε τα καταφέρνουμε, επεσήμανε ότι το θέμα της σίτισης των φοιτητών έχει εξασφαλισθεί, ενώ γίνονται και οι απαιτούμενες ενέργειες για τη στέγαση τους με πρώτη κίνηση τη μίσθωση δωματίων ξενοδοχείων.
Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Βαρδάκης μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ τόνισε ότι «όλη αυτή η περιπέτεια που έπληξε όχι μόνο το πανεπιστήμιο αλλά και την κοινωνία ξεπεράστηκε, χωρίς κανένα έγκαυμα».
Ο κ. Βαρδάκης έκανε λόγο για «υπεράνθρωπη προσπάθεια με τις δυνάμεις πυρόσβεσης να δρουν αστραπιαία και έτσι αποσοβήθηκαν τα χειρότερα», ενώ σημείωσε ότι «εντολή του πρωθυπουργού από την πρώτη στιγμή αλλά και του υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου ήταν να στηριχθούν οι φοιτητές, να προστατευθούν και να υπάρχει συνεχής ροή ενημέρωσης προς τους ίδιους».

Αυγενάκης (ΝΔ): Άμεσες οι ενέργειες της Πυροσβεστικής

«Η πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης περιορίστηκε χάρη στις άμεσες και καλά συντονισμένες ενέργειες των στελεχών της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ», δήλωσε ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ, Λ. Αυγενάκης, από  το Ηράκλειο.
Ο ίδιος ανέφερε ότι «οι 69 φοιτητές ενημερώθηκαν έγκαιρα μετά από συντονισμένες ενέργειες της πρυτανικής αρχής και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια εκτός φοιτητικής εστία».
Ο κ. Αυγενάκης σε δήλωσή του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ανέφερε ότι μετέβη στο σημείο «μετά από εντολή του προέδρου της ΝΔ μαζί με τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ηρακλείου Βαγγέλη Καρκανάκη, και όπως ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε, είχε συνεχή ενημέρωση για όλη την επιχείρηση κατάσβεσης και την εξέλιξη της φωτιάς, καθώς επίσης θα ενημερωθεί άμεσα μετά την καταγραφή των ζημιών, για το πρόβλημα στέγασης που θα αντιμετωπίσουν οι φοιτητές που διέμεναν στις πληγείσες από την φωτιά εστίες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης