Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καλαφάτης (ΝΔ): Πολιτικές εξελίξεις μετά τις αποφάσεις στα Σκόπια

Καλαφάτης (ΝΔ): Πολιτικές εξελίξεις μετά τις αποφάσεις στα Σκόπια
"O κ. Zaev αποδεικνύει έμπρακτα πως η συμφωνία δεν αντιμετωπίζει, αλλά απελευθερώνει το τζίνι του αλυτρωτισμού", αναφέρει ο Στ. Καλαφάτης
«Οι αποφάσεις στα Σκόπια θα επηρεάσουν τις εδώ πολιτικές εξέλεξες», δηλώνει ο Σταύρος Καλαφάτης, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής».
Ο ίδιος προσθέτει, αναφερόμενος στην ελληνική κυβέρνηση ότι «δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθούν προσχηματικά από τους σφιχταγκαλιασμένους συνεταίρους, σε ένα παιχνίδι «συμπεφωνημένης διαφωνίας.
Σίγουρο είναι πως σε κάθε περίπτωση θα δράσουν καιροσκοπικά».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση υπογραμμίζει πως «η Νέα Δημοκρατία δεν εγκαταλείπει τα δίκαιά μας και σε κάθε περίπτωση θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για την προάσπισή τους».
Προσθέτει, ωστόσο, πως «οφείλουμε να είμαστε Προμηθείς και όχι Επιμηθείς, γιατί κάθε μέρα που περνά δημιουργούνται τετελεσμένα σε βάρος μας.
Θα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα εάν τα Σκόπια πουν ναι στο δημοψήφισμα, ακόμη πιο δύσκολα εάν ολοκληρώσουν τη συνταγματική μεταρρύθμιση και ακόμη χειρότερα εάν η κυβέρνηση Τσίπρα κυρώσει τη συμφωνία».
Όσον αφορά στους ισχυρισμούς ότι η Νέα Δημοκρατία χαρίζει το όνομα, ο Στ. Καλαφάτης απαντά πως «ματαιοπονούν όσοι ζητούν συγχωροχάρτι διαστρεβλώνοντας τις θέσεις των άλλων.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε το έγκλημα που διέπραξε η κυβέρνηση αναγνωρίζοντας στους Σκοπιανούς «μακεδονική» εθνότητα, ταυτότητα και γλώσσα.
Τόνισε πως εμείς δεν πρόκειται να κυρώσουμε τη Συμφωνία και προειδοποίησε πως, από τη στιγμή που θα ισχύουν αυτά, από τη στιγμή δηλαδή που οι Σκοπιανοί, όχι μόνο θα αυτοαποκαλούνται, αλλά και θα ονομάζονται από όλο τον κόσμο «Μακεδόνες», τότε θα ξεχαστεί το σύνθετο όνομα, θα ξεχαστεί το «Βόρεια» και θα μείνει σκέτο το «Μακεδονία»…»  
Αναφερόμενος στις τελευταίες δηλώσεις των Σκοπιανών, ο κ. Καλαφάτης τονίζει ότι  «ο κ. Zaev αποδεικνύει έμπρακτα πως η συμφωνία δεν αντιμετωπίζει, αλλά απελευθερώνει το τζίνι του αλυτρωτισμού.
Επιβεβαιώνει όλες τις επισημάνσεις και τις ανησυχίες μας.
Προκαλεί και, ταυτόχρονα, αποκαλύπτει πως πήραν όλα όσα ζητούσαν από το 2008, αλλά δεν τα έδινε καμιά άλλη ελληνική κυβέρνηση».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης