Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sunday Times: Σε πρόωρες εκλογές το Νοέμβριο προσανατολίζεται η May για να ισχυροποιήσει τη θέση της ενόψει Brexit

Sunday Times: Σε πρόωρες εκλογές το Νοέμβριο προσανατολίζεται η May για να ισχυροποιήσει τη θέση της ενόψει Brexit
Στόχος είναι να εξασφαλιστεί η υποστήριξη των Βρετανών στις εκλογές στο νέο σχέδιο για το Brexit μετά το βαρύ πλήγμα που δέχθηκε το πακέτο προτάσεων που αποκαλείται Τσέκερς
Σε πρόωρες εκλογές τον Νοέμβριο προσανατολίζεται η βρετανίδα πρωθυπουργός Theresa May με τους συνεργάτες της να θεωρούν βέβαιη τη νίκη της η οποία θα της δώσει κυβερνητική δύναμη και λαϊκή εντολή να προχωρήσει στο Brexit .
Σύμφωνα με την Sunday Times, δύο κορυφαία στελέχη της ομάδας της Ντάουνινγκ Στριτ έχουν αρχίσει "πολεμικούς σχεδιασμούς" με βάση το σενάριο της προκήρυξης βουλευτικών εκλογών το φθινόπωρο ώστε να εξασφαλιστεί η υποστήριξη των πολιτών του ΗΒ σε ένα νέο σχέδιο για το Brexit μετά το βαρύ πλήγμα που δέχθηκε το πακέτο προτάσεων που αποκαλείται Τσέκερς κατά την άτυπη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στο Σάλτσμπουργκ αυτή την εβδομάδα.
Δεν ήταν διαθέσιμος κάποιος εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ για να σχολιάσει το δημοσίευμα.
Εξάλλου May δεσμεύτηκε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο "δεν θα δειλιάσει" στις διαπραγματεύσεις για το Brexit με την Ευρωπαϊκή Ένωση, γράφει η εφημερίδα Sunday Express.
Την Παρασκευή η May απαίτησε νέες προτάσεις και σεβασμό από τους ευρωπαίους ομολόγους της, δηλώνοντας μετά την άτυπη Σύνοδο Κορυφής της Αυστρίας ότι οι διαπραγματεύσεις για το διαζύγιο περιήλθαν σε αδιέξοδο.
"Είναι η στιγμή να κάνουμε αυτό που είναι το σωστό για τη Βρετανία", φέρεται να είπε η May.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης