Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σφοδρή η αντίδραση των κομμάτων μετά τη μήνυση Καμμένου κατά δημοσιογράφων

Σφοδρή η αντίδραση των κομμάτων μετά τη μήνυση Καμμένου κατά δημοσιογράφων
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προέβη σήμερα σε μια ακόμη επίδειξη αλαζονείας, αυταρχισμού και καθεστωτισμού», υπογραμμίζει η ΝΔ
Την έντονη αντίδραση των κομμάτων προκάλεσε η μήνυση που κατέθεσε κατά δημοσιογράφων της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» ο υπουργός Άμυνας, Π. Καμμένος, με αφορμή πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Παρασκευής (21/9) με τίτλο: Ανήθικο πάρτι.
«Οι τραμπουκισμοί του Καμμένου δεν φοβίζουν κανέναν», τόνισε η ΝΔ, ενώ το Ποτάμι υπογράμμισε ότι θυμίζει άλλες εποχές και καθεστώτα η εικόνα των δημοσιογράφων  στα αστυνομικά τμήματα και το ΚΙΝΑΛ έκανε λόγο για καθεστωτική αντίληψη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που συνεχίζεται.
Στο μεταξύ, στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων θα μείνουν απόψε  ο εκδότης του "Φιλελεύθερου", Θ. Μαυρίδης, ο Διευθυντής Π. Λάμψιας και η Αρχισυντάκτης του πολιτικού ρεπορτάζ Κ. Γαλανού, εν αναμονή της μεταφοράς τους ενώπιον του Εισαγγελία.
Σημειώνεται ότι στο αστυνομικό τμήμτα βρέθηκαν οι τρεις δημοσιογράφοι, καθώς εκεί τους παρέπεμψε η  Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών (ΓΑΔΑ), όπου νωρίτερα παρουσιάστηκαν αυτοβούλως, μετά τη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος τους ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Π. Καμμένος.

ΝΔ: Οι τραμπουκισμοί του Καμμένου δεν φοβίζουν κανέναν - Θέλει δεν θέλει, θα δώσει εξηγήσεις

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προέβη σήμερα σε μια ακόμη επίδειξη αλαζονείας, αυταρχισμού και καθεστωτισμού», αναφέρει η ΝΔ.
Όπως σημειώνει, «ο Πάνος Καμμένος ζήτησε τη σύλληψη επτά δημοσιογράφων του Φιλελεύθερου επειδή αποτόλμησαν να ρωτήσουν πώς κατασπαταλήθηκε ο πακτωλός των κοινοτικών χρημάτων που δόθηκαν στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού».
Η ΝΔ υπογραμμίζει πως «οι τραμπουκισμοί του κ. Καμμένου δεν φοβίζουν κανέναν.
Θέλει δεν θέλει, θα δώσει εξηγήσεις για την εθνική ντροπή που ονομάζεται Μόρια, όπως και οι τάχα αριστεροί ευαίσθητοι συνυπουργοί του που εξευτελίζουν καθημερινά την ανθρώπινη ύπαρξη και εκθέτουν την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο».

Χρηστίδης (ΚΙΝΑΛ): Ο Καμμένος για μια ακόμη φόρα απαντά στην κριτική με διώξεις και αυτόφωρα εναντίον των δημοσιογράφων

«Η καθεστωτική αντίληψη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συνεχίζεται», δηλώνει ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ, Π. Χρηστίδης, για την δίωξη των δημοσιογράφων της εφημερίδας Φιλελεύθερος.
Όπως αναφέρει ο κ. Χρηστίδης «ο κ. Καμμένος για μια ακόμη φόρα απαντά στην κριτική, με διώξεις και αυτόφωρα εναντίον των δημοσιογράφων της εφημερίδας Φιλελεύθερος, αυτή τη φορά.
Θέλουν να τα ελέγχουν όλα και να τα υποτάσσουν στη γραμμή τους».
 «Η απόπειρα ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής του τόπου πρέπει να σταματήσει, γιατί εξυπηρετεί μόνο τα άκρα και ναρκοθετεί το μέλλον της χώρας», καταλήγει ο κ. Χρηστίδης.

 Τσιόδρας (Ποτάμι): Θυμίζει άλλες εποχές και καθεστώτα η εικόνα των δημοσιογράφων  στα αστυνομικά τμήματα

«H εικόνα των δημοσιογράφων του "Φιλελεύθερου" στα αστυνομικά τμήματα  και η είσοδος αστυνομικών στα γραφεία της εφημερίδας για δημοσίευμά της, ύστερα από μήνυση υπουργού, ο οποίος μάλιστα κρυπτόμενος πίσω από την ασυλία λοιδορεί τους πάντες, θυμίζει άλλες εποχές και άλλα καθεστώτα», αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού,  Δ. Τσιόδρας.
Όπως τονίζει «πρόκειται για ένα ακόμη δείγμα ολοκληρωτικής αντίληψης.
Είναι προφανές ότι στόχος είναι η ελευθερία του τύπου και ο εκφοβισμός των δημοσιογράφων».
«Πρέπει κάποια στιγμή η απαράδεκτη αυτόφωρη διαδικασία για δημοσιεύματα στον τύπο να καταργηθεί», καταλήγει ο κ. Τσιόδρας.

Στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων οι Μαυρίδης, Λάμψιας και Γαλανού

Στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων θα μείνοιυν απόψε και εν αναμονή της μεταφοράςε τους ενώπιον του Εισαγγελέα, ο εκδότης του "Φιλελεύθερου", Θ. Μαυρίδης, ο Διευθυντής Π. Λάμψιας και η Αρχισυντάκτης του πολιτικού ρεπορτάζ Κ. Γαλανού.'
Οι τρεις τους παραπέμφθηκαν στο Α.Τ. Εξαρχείων από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών (ΓΑΔΑ), όπου παρουσιάστηκαν αυτοβούλως νωρίτερα, μετά τη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος τους ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Π. Καμμένος.
Όπως μεταδίδει το liberal.gr, νωρίτερα οι τρεις δημοσιογράφοι παρουσιάστηκαν αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ, έχοντας ενημερωθεί σχετικά με τη μήνυση και εκκίνηση της διαδικασίας του αυτοφώρου και αφού παρέμειναν στις οικίες τους αναμένοντας τα αρμόδια αστυνομικά όργανα, τα οποία το πρωί εμφανίσθηκαν στα γραφεία του Φιλελεύθερου (που όμως είναι κλειστά σήμερα) και του Liberal αναζητώντας τους.
Σημειώνεται ότι η μήνυση του Π. Καμμένου αφορά σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» σχετικά με τη κατάσταση που επικρατεί στη Μόρια αλλά και συνολικά στον τρόπο διαχείρισης των ευρωπαϊκών και άλλων πόρων που σύμφωνα με πρόσφατη δήλωση του αρμόδιου κοινοτικού επιτρόπου Δ. Αβραμόπουλου αγγίζουν τα 1,6 δισ. ευρώ.
«Πήραν από την Ευρώπη 1,6 δισ. ευρώ για τους πρόσφυγες και έχουν δημιουργήσει τη... Μόρια» δήλωσε προσερχόμενος στη ΓΑΔΑ ο εκδότης του «Φιλελεύθερου» Θ. Μαυρίδης,  προσθέτοντας ότι «αντί να αναζητείται τι έχει γίνει και η Δικαιοσύνη να ερευνά τις καταγγελίες για απευθείας αναθέσεις και που πήγαν τα χρήματα, μηνύονται δημοσιογράφοι και ΜΜΕ που αναδεικνύουν το θέμα και αναζητούνται για συλληφθούν».
Οι τρεις δημοσιογράφοι «παραδόθηκαν» στις αρχές για να στηρίξουν τόσο την έρευνας που διεξήχθη για την κατάσταση στην Μόρια μέσα από τις στήλες της εφημερίδες, όσο και για να αποδείξουν, πέραν όσων αναφέρονται στο ρεπορτάζ, ότι η φάμπρικα των μηνύσεων κατά ΜΜΕ έχει μοναδικό σκοπό τη «φίμωση» του Τύπου η ελευθερία του οποίου τα χρόνια διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει κατ' επανάληψη πληγεί.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης