Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βούτσης για συντάξεις: Αισιοδοξία για τη μη περικοπή τους – Η συζήτηση δεν γίνεται πλέον με μνημονιακούς όρους

Βούτσης για συντάξεις: Αισιοδοξία για τη μη περικοπή τους – Η συζήτηση δεν γίνεται πλέον με μνημονιακούς όρους
Όποια συζήτηση γίνεται για τις συντάξεις αφορά και στο αφορολόγητο, σύμφωνα με τον Ν. Βούτση
Την αισιοδοξία ότι η κυβέρνηση δεν θα εφαρμόσει τελικά την περικοπή των συντάξεων εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ, αναφέροντας εκ νέου πως η συζήτηση πλέον δεν διεξάγεται με μνημονιακούς όρους.
Όπως ανέφερε, όλα τα στοιχεία συνηγορούν «στη δικαιολόγηση της αισιοδοξίας που υπάρχει και η οποία προκύπτει από τα αποτελέσματα της ελληνικής οικονομίας», ενώ θα «είναι πολύ καλό μέχρι τις 15 Οκτωβρίου - οπότε και συζητούνται οι ευρωπαϊκοί προϋπολογισμοί - να υπάρξει συναίνεση ή και ανοχή» για τη μη περικοπή των συντάξεων.
Σχετικά με τις συζητήσεις κυβέρνησης - θεσμών ο Πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι όποια συζήτηση γίνεται για τις συντάξεις αφορά και στο αφορολόγητο, εκτιμώντας ότι  στο τέλος θα πρυτανεύσει η λογική.
Επιπλέον, σημείωσε ότι θα γίνει δεκτή η λογική του επιχειρήματος της ελληνικής κυβέρνησης που αποδεικνύει ότι οι περικοπές δεν είναι διαρθρωτικές αλλά δημοσιονομικές και ως εκ τούτου μη απαραίτητες, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «είναι καιρός να αντιληφθούν όλοι ότι αυτή η κοινωνία δεν χρωστάει τίποτα να συνεχίσει να συμπιέζεται».
Σε ερώτηση σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά» για σύμπλευση με τη ΝΔ στο παρασκήνιο με στόχο να προταθεί για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας ο κ. Βούτσης τόνισε πως  «η βλακεία είναι ανίκητη» και  μεταξύ άλλων πρόσθεσε πως «κατά καιρούς γράφονται διάφορα τέτοια ρεπορτάζ τα οποία είναι προφανές ότι δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα».
Περαιτέρω, ο ίδιος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την καταγραφή περιστατικών εκφασισμού μέρους της ελληνικής κοινωνίας στη σκιά του τραγικού συμβάντος στο κέντρο της Αθήνας όπου νεαρός ληστής λιντσαρίστηκε από περαστικούς, ενώ για τη δίωξη σε βάρος του γραμματέα της ΛΑΕ , Παναγιώτη Λαφαζάνη, είπε «αυτονόητη η αντίθεσή μου στην απειλή δικαστικής δίωξης για πολιτικές απόψεις».
Για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού Ζ. Zaev, ο Πρόεδρος της Βουλής υπεραμύνθηκε των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης, υπογράμμισε ότι η εν λόγω συμφωνία είναι «ιστορικά σημαντική και επωφελής για τη χώρα γιατί πέραν των άλλων δεν δίνει το δικαίωμα σε κανέναν Zaev  ή όποιον άλλον να προχωρά σε αντίστοιχες τοποθετήσεις».
Μεταξύ άλλων, τόνισε πως «δεν εκχωρούμε τίποτα».
Σχετικά με τα εξώδικα που έχουν σταλεί σε βουλευτές από τις Παμμακεδονικές οργανώσεις περί εσχάτης προδοσίας ο κ. Βούτσης σημείωσε ότι πρόκειται για ακραίες φωνές και πατριδοκάπηλους που στηρίζουν καριέρες πάνω σε αυτό το ζήτημα σε αντίθεση με την πλειοψηφία του «ελληνικού λαού ο οποίος είναι ώριμος και θέλει να λυθεί το ζήτημα στη βάση του διεθνούς δικαίου και του απαραβίαστου των συνόρων».
Αναφορικά με  τις αντιδράσεις του κυβερνητικού εταίρου, Π. Καμμένου, ο κ. Βούτσης σημείωσε πως όταν η Συμφωνία έρθει στη Βουλή, θα συγκεντρώσει ευρεία πλειοψηφία «ενδεχομένως μέχρι τέλος του 2018 να υπάρξει ρευστοποίηση μέχρι και 3 κομμάτων».
Ανέφερε εκ νέου ότι «η κυβέρνηση και ο κ. Καμμένος θα ρυθμίσουν και θα σταθμίσουν τη θέση τους όταν θα έρθει η συμφωνία στη Βουλή».
Για το προσφυγικό, ο Πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε ότι η στροφή σε φιλοφασιστικές συμπεριφορές είναι σε αντίθεση με τις αρχές της ΕΕ, προσθέτοντας πως «είναι φανερό ότι διαμορφώνονται πόλοι που οδηγούν την ένωση σε απαξία και θέτουν ερωτηματικά για τη συνέχιση της», καλώντας τα κράτη μέλη να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Κατά τον ίδιο, ανάμεσα στα δυο στρατόπεδα που διαμορφώνονται στην Ευρώπη η Ελλάδα βρίσκεται «στο πρωτοποριακό», συμπληρώνοντας μεταξύ άλλων ότι  «δεν θα τους πνίξουμε τους πρόσφυγες».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης