Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov (Ρώσος ΥΠΕΞ): Η Ρωσία θα μείνει αμέτοχη στο δημοψήφισμα της FYROM - Η Συμφωνία των Πρεσπών αμφισβητείται

Lavrov (Ρώσος ΥΠΕΞ): Η Ρωσία θα μείνει αμέτοχη στο δημοψήφισμα της FYROM - Η Συμφωνία των Πρεσπών αμφισβητείται
Ευρωπαϊοι ηγέτες και οι ΗΠΑ  έχουν πάρει θέσεις για το δημοψήφισμα - Αυτό είναι καθαρή ανάμειξη σε εσωτερικές υποθέσεις
Την ουδέτερη θέση της Ρωσίας απέναντι στο δημοψήφισμα των Σκοπίων στις 30 Σεπτεμβρίου για τη συμφωνία των Πρεσπών ανακοίνωσε ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sregei Lavrov.
Κατά την επίσκεψή του στην Βοσνία - Ερζεγοβίνη ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας τόνισε πως η «Μόσχα δεν στηρίζει καμία πλευρά στο δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ, μολονότι δεν έχει κρύψει την ενόχλησή της για την προοπτική ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ».
Ο Ρώσος υπουργός κατηγόρησε ανοικτά τους ευρωπαίους ηγέτες και τις ΗΠΑ που έλαβαν ανοικτά θέση υπέρ του δημοψηφίσματος λέγοντας οτι «πολλές «Μακεδονικές» πολιτικές δυνάμεις αμφισβητούν τη νομιμότητα της Συμφωνίας των Πρεσπών».
Όπως είπε χαρακτηριστικά:
«Η κατάσταση είναι αμφίβολη στη “Μακεδονία” μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών, η νομιμότητα της οποίας αμφισβητείται από πολλές “Μακεδονικές” πολιτικές δυνάμεις. Επίκειται το δημοψήφισμα.
Σας καλώ να δείτε στα ΜΜΕ, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το Διαδίκτυο τι λέει η Ρωσία γι’ αυτό – δεν λέμε τίποτε που θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως υποστήριξη προς τη μία ή την άλλη πλευρά», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο της Σερβικής Δημοκρατίας, της μίας από τις δύο οντότητες που απαρτίζουν τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη.
Ο Ρώσος ΥΠΕΞ κατηγόρησε τη Δύση για τις πρόσφατες αλλεπάλληλες επισκέψεις Ευρωπαίων ηγετών και Αμερικανών πολιτικών στην ΠΓΔΜ και τις πλάτες που βάζουν στον πρωθυπουργό της Zoran Zaev ενόψει του δημοψηφίσματος με τις δηλώσεις τους .
«Είναι οι ηγεσίες πολλών μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών, οι εκπρόσωποι της αμερικανικής ηγεσίας. Αν αυτό δεν συνιστά ανάμειξη σε εσωτερικές υποθέσεις, τότε δεν ξέρω τι θα πρέπει να αποκαλείται “ανάμειξη”» κατέλειξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης