Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πηγές ΕΕ: Η Κομισιόν παραπέμπει την Πολωνία στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Πηγές ΕΕ: Η Κομισιόν παραπέμπει την Πολωνία στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Η Κομισιόν θα παραπέμψει την Πολωνία στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Νέο μέτωπο, ύστερα από εκείνο με την Ουγγαρία, αυτή τη φορά με την Πολωνία, ανοίγουν οι Βρυξέλλες, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει αποφασίσει να παραπέμψει τη χώρα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το θέμα της μεταρρύθμισης του δικαστικού σώματος.
Η Κομισιόν εγκαλεί την πολωνική κυβέρνηση για υπονόμευση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και όπως δήλωσε υπό καθεστώς ανωνυμίας στο Reuters υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Ε.Ε. έχει αποφασίσει να προχωρήσει στο επόμενο νομικό βήμα, που είναι η παραπομπή στο Δικαστήριο.
Σύμφωνα με τον αξιωματούχο η ανακοίνωση της απόφασης αναβλήθηκε για την Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2018, προκειμένου να συμπέσει με την άτυπη Σύνοδο του Σάλτσμπουργκ και αποπροσανατολίσει από τα ζητήματα της επίσημης ατζέντας, το προσφυγικό και το Brexit.
Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα το Ευρωκοινοβούλιο τάχθηκε υπέρ της ενεργοποίησης του Άρθρου 7 της Ευρωπαϊκής Συνθήκης για την Ουγγαρία στη βάση έκθεσης, που εγκαλούσε την κυβέρνηση του Viktor Orban μεταξύ άλλων και για υπονόμευση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης.
Η Πολωνία είναι μία από τις χώρες που θεωρείται βέβαιο ότι θα στηρίξει την Ουγγαρία καταψηφίζοντας την πρόταση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης