Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρίτσης: Πρωτοβουλία της κυβέρνησης για προσλήψεις στους δήμους

Χαρίτσης: Πρωτοβουλία της κυβέρνησης για προσλήψεις στους δήμους
Πρωτοβουλία της κυβέρνησης για προσλήψεις στους δήμους
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι και ειδικότερα οι ελλείψεις σε προσωπικό, βρέθηκαν στο επίκεντρο της πρώτης συνάντησης του υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση με την Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ).
Ο κ. Χαρίτσης ενημέρωσε τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των υπαλλήλων της αυτοδιοίκησης ότι την προσεχή Τρίτη θα έχει επαφές με το ΑΣΕΠ για να ζητηθεί να επισπευσθούν οι διαδικασίες έκδοσης των οριστικών πινάκων του διαγωνισμού 3Κ/2017 ώστε να πιάσουν άμεσα δουλειά στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων οι 8.166 επιτυχόντες.
Κι' αυτό διότι, όπως ανέφεραν στον υπουργό οι συνδικαλιστές, οι συμβάσεις που υπέγραψαν οι επιτυχόντες των προσωρινών πινάκων λήγουν άλλες περί τα τέλη Νοεμβρίου και άλλες στις αρχές Δεκεμβρίου.
Έτσι, εάν μέχρι τότε δεν έχουν πληρωθεί οι θέσεις με τους μόνιμους, οι δήμοι θα αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με την αποκομιδή των απορριμμάτων.
«Αυτή τη στιγμή οι ανάγκες των δήμων είναι πάρα πολύ μεγάλες και η πρωτοβουλία που έχει αναλάβει η κυβέρνηση για προσλήψεις για σταδιακή κάλυψη αυτών των κενών είναι προς όφελος των ίδιων των δήμων και των εργαζόμενων σε αυτούς», τόνισε ο κ. Χαρίτσης μετά τη συνάντηση.
Ο υπουργός δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι η πρωτοβουλία αυτή της κυβέρνησης έρχεται σε αντίθεση με όσα εξαγγέλλουν «άλλες πολιτικές δυνάμεις» για επαναφορά του κανόνα 1 προς 5 στις προσλήψεις στο Δημόσιο.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Νίκος Τράκας ανέφερε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι η Ομοσπονδία ζήτησε, εκτός των άλλων, να τηρηθεί από όλους τους δημάρχους η συλλογική σύμβαση εργασίας που υπέγραψαν πέρυσι οι δύο πλευρές, καθώς όπως ειπώθηκε στη συνάντηση, ορισμένοι αιρετοί δεν εφαρμόζουν τις διατάξεις που αφορούν τη χρήση μέσων ατομικής προστασίας των εργαζόμενων.
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ κατέθεσε υπόμνημα με 38 αιτήματα, στα οποία περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, η μετατροπή των συμβάσεων ΙΔΑΧ σε Δημοσίου Δικαίου, την επιστροφή στους δήμους των πρώην δημοτικών αστυνομικών που υπηρετούν στα σωφρονιστικά ιδρύματα, την επαναφορά του 13 και 14 μισθού και την εργασιακή τακτοποίηση των εργαζομένων που απασχολούνται για πολλά χρόνια μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ (Βοήθεια στο Σπίτι, παιδικοί σταθμοί κ.λπ.).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης