Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Κοντά σε υψηλά 6 μηνών παραμένει η επιχειρηματική δραστηριότητα τον Σεπτέμβριο 2018 - Στις 55,3 μονάδες ο PMI

Γερμανία: Κοντά σε υψηλά 6 μηνών παραμένει η επιχειρηματική δραστηριότητα τον Σεπτέμβριο 2018 - Στις 55,3 μονάδες ο PMI
Ο σύνθετος δείκτης PMI στη Γερμανία βρέθηκε στο δεύτερο καλύτερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους
Οριακή πτώση σημείωσε η δραστηριότητα του ιδιωτικού τομέα στη Γερμανία για τον Σεπτέμβριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (21/9) στοιχεία της Markit, παραμένοντας ωστόσο κοντά στα υψηλά έξι μηνών στα οποία βρέθηκε τον Αύγουστο.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI υποχώρησε στις 55,3 μονάδες, έναντι 55,6 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, με τον δείκτη να διαμορφώνεται στο δεύτερο καλύτερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους.
Οι δύο βασικοί δείκτες που συνθέτουν τον συνολικό PMI είχαν αντίθετες κατευθύνσεις, με την επιτάχυνση στον κλάδο υπηρεσιών να αντισταθμίζει την επιβράδυνση που σημειώθηκε στον μεταποιητικό κλάδο.
Ο δείκτης PMI που αφορά τον κλάδο υπηρεσιών κατέγραψε «άλμα» στις 56,5 μονάδες, έναντι 55 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν ο δείκτης να παραμείνει αμετάβλητος.
Παράλληλα, ο δείκτης που σχετίζεται με τον μεταποιητικό κλάδο υποχώρησε σε χαμηλά 25 μηνών, και συγκεκριμένα στις 53,7 μονάδες, έναντι 55,9 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.
Μάλιστα, η πτώση ήταν μεγαλύτερη σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν οριακή υποχώρηση στις 55,7 μονάδες, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο δείκτης έχει υποχωρήσει οκτώ φορές κατά τους τελευταίους εννέα μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης