Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η BMO αποκτά ενεργειακά δάνεια ύψους 3 δισ. δολ. από τη Deutsche Bank

Η BMO αποκτά ενεργειακά δάνεια ύψους 3 δισ. δολ. από τη Deutsche Bank
Η BMO αποκτά δάνεια από τη Deutsche Bank
Η Τράπεζα του Μόντρεαλ έχει αποκτήσει ένα χαρτοφυλάκιο περίπου 3 δισεκ. δολαρίων ενεργειακών δανείων από την Deutsche Bank.
«Είμαστε μία από τις κορυφαίες τράπεζες επενδύσεων ενέργειας στη Βόρεια Αμερική και φτάσαμε εκεί επενδύοντας συνεχώς στο franchise μας για να υποστηρίξουμε τους πελάτες μας - συμπεριλαμβανομένης της αύξησης του δανειακού μας χαρτοφυλακίου με αυτή την εξαγορά», δήλωσε στο Bloomberg ο John Armstrong, αναπληρωτής επικεφαλής επενδυτικής τραπεζικής στη BMO Capital Markets.
Περιλαμβάνονται επενδυτικές πιστώσεις και ανακυκλούμενες πιστωτικές γραμμές χαμηλού κινδύνου στις εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Η συμφωνία ακολουθεί την ανακοίνωση της Deutsche Bank τον Μάϊο ότι έκλεισε το γραφείο της στο Χιούστον σε μια προσπάθεια περικοπής του κόστους από την ενέργεια.
"Αυτό ευθυγραμμίζεται με τη στρατηγική μας για μείωση της κλίμακας στην αμερικανική επενδυτική τραπεζική πετρελαίου και φυσικού αερίου", δήλωσε εκπρόσωπος της γερμανικής τράπεζας.
Η συναλλαγή έρχεται επίσης εν μέσω μίας συνεχιζόμενης ανάκαμψης των τιμών του πετρελαίου, η οποία έχει ιδιαίτερη σημασία για τον τραπεζικό δανεισμό των ενεργειακών εταιρειών εξερεύνησης, οι οποίοι συρρικνώθηκαν μετά την πτώση των τιμών πριν από τέσσερα χρόνια.
Η Τράπεζα του Μόντρεαλ, η τέταρτη μεγαλύτερη τράπεζα του Καναδά σε περιουσιακά στοιχεία, έχει επεκταθεί στις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια.
Αυτό τον μήνα ολοκληρώθηκε η αγορά της KGS-Alpha Capital, μεσίτης-αντιπρόσωπος που ειδικεύεται σε τίτλους που εξασφαλίζονται με ενυπόθηκα δάνεια.
Το 2015, εξαγόρασε την επιχείρηση χρηματοδότησης των μεταφορών της General Electric Co., η οποία είχε περιουσιακά στοιχεία περίπου 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Η συμφωνία για τα ενεργειακά δάνεια της Deutsche Bank υπογραμμίζει τον τρόπο με τον οποίο η επιχείρηση επιδιώκει την ανάπτυξη της BMO Capital Markets - της μονάδας επενδυτικής τραπεζικής - στις Η.Π.Α., δήλωσε ο Armstrong.
"Πρόσφατα δημιουργήσαμε μια ομάδα 12 ατόμων για την ενέργεια, τις επιχειρήσεις κοινής ωφελείας την υποδομή και την εταιρική τραπεζική στη Νέα Υόρκη με στόχο την επέκταση των σχετικών δυνατοτήτων των προϊόντων στις ΗΠΑ", ανέφερε.
Η τράπεζα που εδρεύει στο Τορόντο είναι ο κορυφαίος δανειστής αμερικανικών ενεργειακών εταιρειών ενεργώντας ως bookrunner σε 876 εκατομμύρια δολάρια σε ανακυκλούμενες πιστώσεις που εξέδωσαν οι εταιρείες εξερεύνησεις των ΗΠΑ φέτος, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg. Αυτό την καθιστά το No 2 bookrunner σε τέτοιες συμφωνίες μέχρι στιγμής φέτος, ακολουθώντας την JPMorgan Chase & Co.
Στο δανεισμό πετρελαίου και φυσικού αερίου, οι ανακυκλούμενες πιστώσεις συνήθως εξασφαλίζονται με την αξία των αποθεμάτων ενός εξερευνητή ή με αναξιοποίητο πετρέλαιο και αέριο που μπορούν να εξαχθούν σε τρέχουσες τιμές.

Πηγή: www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης