Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Οι ΗΠΑ πρέπει να δείξουν ειλικρίνεια και να διορθώσουν τη συμπεριφορά τους στο εμπόριο

Κίνα: Οι ΗΠΑ πρέπει να δείξουν ειλικρίνεια και να διορθώσουν τη συμπεριφορά τους στο εμπόριο
Το κινεζικό Υπουργείο Εμπορίου τόνισε ότι το Πεκίνο αναγκάστηκε να λάβει αντίμετρα και να υπερασπιστεί τα συμφέροντά του
Την ελπίδα της ότι οι ΗΠΑ θα δείξουν ειλικρίνεια και θα λάβουν μέτρα για να διορθώσουν τη συμπεριφορά τους εξέφρασε σήμερα (20/9) η Κίνας, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε το Υπουργείο Εμπορίου της χώρας, στον απόηχο της νέας κλιμάκωσης στις εμπορικές εντάσεις μεταξύ των δύο πλευρών.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε το Υπουργείο, «η Κίνα ελπίζει ότι οι ΗΠΑ θα δείξουν ειλικρίνια και θα λάβουν μέτρα για να διορθώσουν τη συμπεριφορά τους», ενώ πρόσθεσε ότι η χώρα «έχει αναγκαστεί να λάβει αντίμετρα εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών και να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της».
Τις προηγούμενες ημέρες, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, δήλωσε ότι θα προχωρήσει σε περαιτέρω αντίμετρα εναντίον της Κίνας, εάν τα εμπορικά μέτρα του Πεκίνου στοχεύσουν σε αμερικανούς εργαζομένους της γεωργίας και της βιομηχανίας, ενώ παράλληλα κατηγόρησε την Κίνα ότι προσπαθεί να επηρεάσει τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ, στοχεύοντας τους αγρότες.
«Η Κίνα μελετά στοχοθετημένα μέτρα για να βοηθήσει ξένες εταιρείες στη χώρα ώς απάντηση στις επιπτώσεις των τελευταίων δασμών των ΗΠΑ», καταλήγει το κινεζικό Υπουργείο Εμπορίου.
Νωρίτερα, δημοσίευμα του Bloomberg ανέφερε ότι η Κίνα σχεδιάζει να μειώσει το μέσο δασμολογικό συντελεστή στις εισαγωγές από τους περισσότερους εμπορικούς εταίρους της, με το συγκεκριμένο σχέδιο να αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από τον Οκτώβριο.
Τον περασμένο Ιούλιο, η Κίνα μείωσε τους δασμούς εισαγωγής σε περίπου 1.500 καταναλωτικά αγαθά, στο πλαίσιο των προσπαθειών για άνοιγμα της οικονομίας της.
Η παραπάνω κίνηση επιβεβαίωσε τις δεσμεύσεις του Πεκίνου απέναντι στους εμπορικούς του εταίρους (συμπεριλαμβανωμένων και των ΗΠΑ) να λάβει μέτρα για την περαιτέρω αύξηση των εισαγωγών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης