Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια η Κεντρική Τράπεζα, στο -0,1% - Αισιόδοξη η BoJ για την πορεία της οικονομίας

Ιαπωνία: Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια η Κεντρική Τράπεζα, στο -0,1% - Αισιόδοξη η BoJ για την πορεία της οικονομίας
Η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας κατέστσε για ακόμα μία φορά σαφές ότι θα διατηρήσει τα χαμηλά επιτόκια «για παρατεταμένο χρονικό διάστημα»
Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκιά της η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας κατά την ολοκλήρωση της σημερινής (19/9) συνεδρίασης, καθίστωντας για ακόμα μία φορά σαφές ότι θα διατηρήσει τα χαμηλά επιτόκια «για παρατεταμένο χρονικό διάστημα».
Ειδικότερα, όπως αναμενόταν σε μεγάλο βαθμό, το διοικητικό συμβούλιο της Bank of Japan αποφάσισε να διατηρήσει το βραχυπρόθεσμο επιτόκιο στο -0,1% ενώ διατήρησε επίσης τον στόχο απόδοσης για τα δεκαετή κρατικά ομόλογα γύρω στο 0%.
Η παραπάνω απόφαση ήρθε με ψήφους 7 υπέρ και 2 κατά, ενώ η τράπεζα θα πραγματοποιήσει αγορές ιαπωνικών κρατικών ομολόγων με ευέλικτο τρόπο, έτσι ώστε το ποσό να αυξηθεί με ετήσιο ρυθμό ύψους περίπου 80 τρισ. γεν.
Σε ότι αφορά τις προοπτικές για την οικονομία, η Τράπεζα εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι η επέκταση θα συνεχιστεί, ενώ ο πληθωρισμός πιθανότατα θα αυξηθεί σταδιακά προς τον στόχο του 2%.
Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της Τράπεζας, Haruhiko Kuroda, η BoJ εξακολουθεί να επιθυμεί την επίτευξη του στόχου 2% για τον πληθωρισμό το ταχύτερο δυνατόν, τονίζοντας μάλιστα ότι «δεν υπάρχει καμία αλλαγή σε αυτή τη δέσμευση».
Παρά το γεγονός ότι ο πληθωρισμός αυξάνεται, ο βασικός δείκτης τιμών καταναλωτή, από τον οποίο εξαιρούνται οι τιμές της ενέργειας και των τροφίμων, παραμένει κάτω από το στόχο, με τον Haruhiko Kuroda να προσθέτει ότι «χρειάζεται μεγαλύτερο διάστημα απ' ότι αναμενόταν ώστε να σημειωθεί επιτάχυνση».
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η Τράπεζα δεν θα συνεχίσει την τρέχουσα πολιτική της εάν ο στόχος του 2% επιτευχθεί, ενώ καταλήγει λέγοντας ότι δεν χρειάζεται να σημειωθεί κάποια αλλαγή στην κοινή δήλωσε με την κυβέρνηση της χώρας σχετικά με τον πληθωρισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης