Διεθνή

Ιταλία: Υποχώρησαν κατά -2,3% οι βιομηχανικές παραγγελίες της χώρας, σε μηνιαία βάση, τον Ιούλιο 2018

Ιταλία: Υποχώρησαν κατά -2,3% οι βιομηχανικές παραγγελίες της χώρας, σε μηνιαία βάση, τον Ιούλιο 2018
Σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2017, οι βιομηχανικές παραγγελίες της Ιταλίας ενισχύθηκαν κατά +2,8%
Τον δεύτερο συνεχόμενο μήνα πτώση κατέγραψαν οι βιομηχανικές παραγγελίες της Ιταλίας τον Ιούλιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (18/9) στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας Istat, με την πτώση μάλιστα να είναι η μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί κατά τους τελευταίους έξι μήνες.
Ειδικότερα, οι βιομηχανικές παραγγελίες της χώρας υποχώρησαν κατά -2,3% σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2018, όταν και είχαν καταγράψει πτώση της τάξεως του -1,5%.
Παράλληλα, η παραπάνω μηνιαία πτώση ήταν η μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, όταν και οι βιομηχανικές παραγγελίες είχαν υποχωρήσει κατά -4,7%.
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήαν του προηγούμενου έτους, οι παραγγελίες ενισχύθηκαν κατά +2,8%, έναντι ετήσιας αύξησης +2% τον Ιούνιο του 2018.
Οι εγχώριες παραγγελίες συρρικνώθηκαν κατά -2,5% σε μηναιία βάση, αλλά κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +4% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ενώ η εξωτερική ζήτηση υποχώρησε κατά -1,9% μηνιαίως και αυξήθηκε κατά +1% σε ετήσια βάση.
Ο κύκλος εργασιών του βιομηχανικού τομέα υποχώρησε κατά -1% σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2018, όταν και είχε σημειωθεί πτώση της τάξεως του -0,3%.
Ωστόσο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, ο βιομηχανικός κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά +2,9%, επεκτείνοντας τα κέρδη της τάξεως του +4,7% που είχαν σημειωθεί τον προηγούμενο μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης