Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bernstein: Χωρίς ουσιαστικό ανταγωνισμό η Tesla, επί του παρόντος

Bernstein: Χωρίς ουσιαστικό ανταγωνισμό η Tesla, επί του παρόντος
Η Tesla δεν αντιμετωπίζει ουσιαστικό ανταγωνισμό, εκτιμούν οι αναλυτές της Bernstein
Η Tesla δεν αντιμετωπίζει επί του παρόντος ουσιαστικό ανταγωνισμό, καθησυχάζουν οι αναλυτές της Bernstein, εν μέσω έντονων ανησυχιών για την οικονομική κατάσταση της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας και… της αστάθειας στη συμπεριφορά του ιδρυτή Elon Musk.
Επίσης, ορισμένοι «bear» έχουν επικαλεστεί και τον μελλοντικό πολύ έντονο ανταγωνισμό, καθώς ουκ ολίγες αυτοκινητοβιομηχανίες-κολοσσοί επενδύουν πολλά δισεκατομμύρια στα ηλεκτρικά οχήματα.
Ωστόσο, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, δεν τίθεται θέμα ανταγωνισμού, υπογραμμίζει η Bernstein.
Μάλιστα, εκτιμά ότι ακόμη και υπάρξει έντονη πίεση στη ρευστότητα της εταιρείας, η Tesla θα καταφέρει να ανταπεξέλθει.
Βέβαια, οι αναλυτές υπογραμμίζουν ότι κάποια στιγμή ο ανταγωνισμός θα κτυπήσει την πόρτα της Tesla, ειδικά μετά το 2022.
Το «Model 3», το οποίο αντιπροσωπεύει περίπου το 70% των εσόδων της Tesla, «δεν αντιμετωπίζει αξιόπιστο ανταγωνισμό μέχρι το 2020», μέχρι δηλαδή να καταφθάσει το Volvo AB VLVLY.
Το πολυτελές σεντάν «Model S» και το πολυτελές SUV «Model X» θα αντιμετωπίσουν μόνο δύο ανταγωνιστές -το Audi Etron Quattro και το Jaguar I-Pace- μέχρι το 2020.
Η Bernstein επιβεβαίωσε τη σύσταση «neutral» για τη μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας, διατηρώντας στα 325 δολάρια την τιμή-στόχο 12μήνου -περίπου 10% υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα διαπραγμάτευσης.

Διαβάστε: «Bear» (ακόμη και) η Instinet για την Tesla – Επιρρίπτει ευθύνες στον Elon Musk

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης