Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bundesbank: Ουσιαστικά ανέπαφη η ανάπτυξη στη Γερμανία - Προσωρινή η κάμψη της βιομηχανίας

Bundesbank: Ουσιαστικά ανέπαφη η ανάπτυξη στη Γερμανία - Προσωρινή η κάμψη της βιομηχανίας
Η γερμανική οικονομία μπορεί να ανακάμψει μόλις οι αυτοκινητοβιομηχανίες προσαρμοστούν στις νέες διαδικασίες μέτρησης εκπομπών σε ολόκληρη την ΕΕ
Η ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας παραμένει ουσιαστικά ανέπαφη, λόγω της ισχυρής εγχώριας ζήτησης, αναφέρει σε σημερινή (17/9/2018) της έκθεση της η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας (Bundesbank), τονίζοντας ότι η κάμψη στη βιομηχανία θα μπορούσε να είναι προσωρινή.
Όπως αναφέρεται στη μηνιαία έκθεση της Bundesbank, η γερμανική οικονομία βρέθηκε υπό πίεση το καλοκαίρι λόγω της αδύναμης παραγωγής αυτοκινήτων, αλλά ενδεχομένως να ανακάμψει μόλις οι κατασκευαστές προσαρμοστούν στις νέες διαδικασίες μέτρησης εκπομπών σε ολόκληρη την ΕΕ.
Καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση ενσωματώνεται στην Παγκόσμια Διαδικασία Δοκιμής Ελαφρών Οχημάτων (WLTC), ορισμένες γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες δυσκολεύονται να προσαρμοστούν στους νέους κανονισμούς, ενώ η γερμανική παραγωγή δέχτηκε πιέσεις επίσης από μεγάλες εκπτώσεις που εφάρμοσαν αντιπροσωπείες, προκειμένου να ξεστοκάρουν πριν τεθούν σε ισχύ οι νέοι κανόνες.
«Μόλις επιλυθούν τα προβλήματα μετατροπής στην αυτοκινητοβιομηχανία, ο ρυθμός της μακροοικονομικής επέκτασης θα πρέπει να αυξηθεί σημαντικά», ανέφερε η Bundesbank.
«Η συνεχιζόμενη θετική διάθεση των επιχειρήσεων, η οποία σύμφωνα με τις έρευνες του Ινστιτούτου Ifo έχει επίσης βελτιωθεί πρόσφατα στη βιομηχανία, δείχνει μια προσωρινή περίοδο αδυναμίας», πρόσθεσε.
Η κεντρική τράπεζα ανέφερε επίσης ότι η ανάπτυξη φαίνεται ότι είναι ουσιαστικά άθικτη λόγω της ισχυρής εγχώριας ζήτησης, συμπεριλαμβανομένης της ισχυρής ανάπτυξης των κατασκευών και των υπηρεσιών, που συνεχίζουν να πυροδοτούν τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης