Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Harvard University: Ο Trump είναι «το σύμπτωμα και όχι η αιτία» του εμπορικού πολέμου με την Κίνα

Harvard University: Ο Trump είναι «το σύμπτωμα και όχι η αιτία» του εμπορικού πολέμου με την Κίνα
Οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας θα είχαν κλιμακωθεί είτε με είτε χωρίς τον Trump
Την εκτίμηση ότι η κλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας θα είχε συμβεί με ή χωρίς τον Donald Trump εξέφρασε ο Dani Rodrik καθηγητής του Harvard University.
«Πιστεύω ότι δεν πρέπει να υπερβάλλουμε για τον ρόλο του Trump» δήλωσε ο Rodrik.
«Πιστεύω ότι ο Trump είναι κατά κύριο λόγο το σύμπτωμα και όχι η αιτία…
Ανεξαρτήτως εάν ο Trump είναι πρόεδρος των ΗΠΑ ή όχι, θα είχαμε αυτές τις εντάσεις» επεσήμανε αναφερόμενος στα διαρθρωτικά προβλήματα στην παγκόσμια οικονομία και των ανταγωνισμό μεταξύ των πολιτικών και οικονομικών δυνάμεων.
«Πρόκειται για ευρείες αντιδράσεις σε αυτό το είδος οικονομικών πολιτικών που ακολουθήσουμε το τελευταίο τέταρτο του αιώνα».
«Δυστυχώς ο Trump δεν μας το κάνει εύκολο λόγω του τρελού τρόπου με τον οποίο κυβερνά» πρόσθεσε ο Rodrik.
Αναφερόμενος στην Κίνα και στις ΗΠΑ επεσήμανε ότι και οι δυο υπερδυνάμεις πρέπει να βρουν να βρουν έναν τρόπο να συμβιβαστούν.
Η Κίνα μπορεί να λέει ότι γνωρίζει πως να διαχειρίζεται την οικονομία της και η Δύση πρέπει να αναγνωρίσει ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας έχει το δικό της μοντέλο.
«Από την άλλη πλευρά, πιστεύω ότι η Κίνα πρέπει να καταλάβει πως έκανε ό,τι ήθελε σε ένα σύστημα που δημιούργησαν οι ΗΠΑ και θα πρέπει να προσφέρει ένα μέγεθος πολιτικού χώρου για τους Ευρωπαίους και οι Αμερικανοί» επεσήμανε προσθέτοντας ότι «αυτό θα ήταν ένα παράδειγμα ειρηνικής συνύπαρξης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης