Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεγάλη δημοσκόπηση - κόλαφος για τον Macron: Το 60% των Γάλλων αποδοκιμάζει έντονα την πολιτική του

Μεγάλη δημοσκόπηση - κόλαφος για τον Macron: Το 60% των Γάλλων αποδοκιμάζει έντονα την πολιτική του
Ο Christophe Castaner, επικεφαλής του Κόμματος της Δημοκρατίας του Macron, δήλωσε ότι τα αποτελέσματα της έρευνας είναι αρνητικά
Σχεδόν, ούτε ένας στους πέντε Γάλλους δεν εγκρίνει τα πεπραγμένα του Emmanuel Macron τους τελευταίους 16 μήνες, τους οποίους βρίσκεται στην προεδρία της Γαλλίας, σύμφωνα με σημερινή (16/9/2018) δημοσκόπηση.  
Το 60% των Γάλλων έχει αρνητική γνώμη για τον Macron ενώ μόλις το 19% εκφράζεται θετικά για τον πρόεδρο της χώρας, σύμφωνα με δημοσκόπηση της  Kantar Sofres για το RTL και τη Le Figaro.
Οι υπόλοιποι ερωτηθέντες είτε δεν εκφράζουν άποψη, είτε δηλώνουν αναποφάσιστοι.  
Για το 55% των ερωτηθέντων προτεραιότητα θα έπρεπε να είναι η βελτίωση της αγοραστικής  τους δύναμης, ενώ επίσης η ανεργία αποτελεί σημείο αιχμής για το 40%.
Για το 39% βασικό ζήτημα συνιστά η μείωση των φόρων.
Ο Christophe Castaner, επικεφαλής του Κόμματος της Δημοκρατίας του Macron, δήλωσε ότι τα αποτελέσματα της έρευνας είναι αρνητικά και αντικατοπτρίζουν την ανυπομονησία, τις προσδοκίες και τις απαιτήσεις του γαλλικού λαού.
Ο Macron, ο οποίος εξελέγη με το 66% των ψήφων τον Μάιο του 2017, έχει δει τη δημοτικότητά του να μειώνεται συνεχώς από τη στιγμή, που προώθησε τη μεταρρύθμιση στα εργασιακά η οποία θεωρείται υπερβολικά φιλική προς τους εργοδότες. 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης