Τελευταία Νέα
Διεθνή

Weber (UBS): ΗΠΑ και Κίνα δεν θα κλιμακώσουν τον εμπορικό τους πόλεμο - Έχουν πολλά να χάσουν

Weber (UBS): ΗΠΑ και Κίνα δεν θα κλιμακώσουν τον εμπορικό τους πόλεμο - Έχουν πολλά να χάσουν
Η εμπορική διαμάχη μεταξύ των δύο χωρών επηρεάζει τις σχέσεις τους και πέρα από το εμπόριο και έχει αντίκτυπο σε όλες τις υπηρεσίες
Την άποψη ότι η μάχη των δασμών μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας δεν έχει ακόμη εισέλθει στο στάδιο του εμπορικού πολέμου και πιθανότατα θα «επικρατήσει η λογική» μεταξύ τους εξέφρασε ο πρόεδρος της ελβετικής επενδυτικής τράπεζας UBS.
Μιλώντας στο CNBC ο Axel Weber στο ετήσιο Συνέδριο της Σιγκαπούρης, τόνισε πως η Ουάσινγκτον και το Πεκίνο μάλλον δεν θα ακυρώσουν πολλά από τα οφέλη που κάθε χώρα κατάφερε να αποκομίσει από την παγκοσμιοποίηση. Υπογράμμισε ακόμη ότι η εμπορική διαμάχη μεταξύ των δύο αυτών χωρών επηρεάζει τις σχέσεις τους και πέρα από το εμπόριο και έχει αντίκτυπο σε όλες τις υπηρεσίες.
«Καθώς οι ΗΠΑ αμφισβητούν όλο και περισσότερο το άνοιγμα του εμπορίου, οι Κινέζοι όλο και περισσότερο θέτουν ερωτήσεις σχετικά με τις υπηρεσίες και τις επιχειρήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών, ιδίως τις χρηματοπιστωτικές, που δραστηριοποιούνται στην Κίνα», δήλωσε ο Weber.
Οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου έχουν ήδη επιβάλει η μία στην άλλη τιμολόγια αξίας 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τα προϊόντα τους Αυτό ωστόσο μπορεί να κλιμακωθεί αν οι Η.Π.Α εξετάζουν πρόσθετα τιμολόγια σε κινεζικά προϊόντα αξίας 200 δισ. Δολαρίων καθώς ο Πρόεδρος Trump δήλωσε ότι είναι έτοιμος να χτυπήσει την Κίνα με άλλα χρεόγραφα ύψους 267 δισ. Δολαρίων. Το Πεκίνο προειδοποίησε ότι θα αντιταχθεί σε αυτά τα μέτρα γεγονός που ‘έχει προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία στις παγκόσμιες αγορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης