Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνάντηση Kurz - Merkel στο Βερολίνο - Αναζητούν κοινή στάση στο προσφυγικό ενόψει της Συνόδου Κορυφής στην Αυστρία (19-20/9)

Συνάντηση Kurz - Merkel στο Βερολίνο - Αναζητούν κοινή στάση στο προσφυγικό ενόψει της Συνόδου Κορυφής στην Αυστρία (19-20/9)
Ο Αυστριακός καγκελάριος θα συναντηθεί αύριο (17/9) και με το Γάλλο πρόεδρο Em. Macron στο Παρίσι
Στο Βερολίνο βρίσκεται σήμερα (16/9) ο καγκελάριος της Αυστρίας Sebastian Kurz ο οποίος θα συναντηθεί με τη γερμανίδα καγκελάριο Merkel με στόχο την κοινή στάση στο προσφυγικό ενόψει της Άτυπης Συνόδου Κορυφής στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας την Τετάρτη και Πέμπτη (19-20/9).
Αύριο Δευτέρα (17/9) ο Αυστριακός καγκελάριος θα συναντηθεί και με το Γάλλο πρόεδρο Em. Macron στο Παρίσι.
Βασικά θέματα της ατζέντας της ατυπης Συνόδου είναι η μεταναστευτική πολιτική, το Brexit και τα θέματα της εσωτερικής ασφάλειας και ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.
Ένα επιπλέον θέμα αναμένεται ότι θα είναι η σύνοδος ΕΕ-Αφρικής το Δεκέμβριο όπου θα συζητηθεί μεταξύ άλλων η συμβολή της ΕΕ στην οικονομική ανάπτυξη των αφρικανικών χωρών.
Το θέμα αυτό συνδέεται άμεσα με το προσφυγικό.
Μαζί με τις πολιτικές, οι οικονομικές συνθήκες θεωρούνται οι σημαντικότερες αιτίες που αναγκάζουν ανθρώπους να μεταναστεύσουν στην Ευρώπη.
Κεντρικός στόχος της αυστριακής προεδρίας της ΕΕ κατά το τρέχον εξάμηνο είναι η εφαρμογή των μέτρων, στο πλαίσιο των αλλαγών στη μεταναστευτική πολιτική που συμφωνήθηκαν τον Ιούνιο στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.
Αυτή η συμφωνία προβλέπει προπαντός την ενίσχυση του Οργανισμού Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής Frontex αλλά και τη δημιουργία κέντρων υποδοχής προσφύγων στη βόρεια Αφρική.
Μέχρι στιγμής πάντως κανένα αραβικό κράτος στη Μεσόγειο δεν έχει απαντήσει θετικά στο ευρωπαϊκό αίτημα.
Ο δε αρμόδιος για το προσφυγικό ευρωπαίος Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος έχει ήδη εκφράσει την άποψη πως το ευρωπαϊκό σχέδιο για κέντρα υποδοχής στην Αφρική δεν πρόκειται να υλοποιηθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης