Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guardian: Σεισμός 5,6 Ρίχτερ στη νοτιοδυτική Αυστραλία- Δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι

Guardian: Σεισμός 5,6 Ρίχτερ στη νοτιοδυτική Αυστραλία- Δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι
Ένας σεισμός εντάσεως 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγινε αισθητός στη νοτιοδυτική Αυστραλία, όπως αναφέρει ο Guardian.
Σύμφωνα με το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι της Αυστραλίας, ο σεισμός σημειώθηκε στις 13:00 τοπική ώρα την Κυριακή 16/9/.
Το επίκεντρό του ήταν κοντά στη λίμνη Muir και έγινε αισθητός σε μία μεγάλη περιοχή στα νοτιοδυτικά της αχανούς χώρας, συμπεριλαμβανομένου και του Περθ.
Δεν εκδόθηκε, πάντως, προειδοποίηση για τσουνάμι, ούτε για την ενδοχώρα της Αυστραλίας, ούτε για τα νησιά της.
Αρκετοί κάτοικοι ανέφεραν ότι αισθάνθηκαν τη δόνηση στα σπίτια τους και είδαν διάφορα αντικείμενα να κινούνται πέρα - δώθε.
Το ίδιο ανέφεραν και όσοι ήταν στον δρόμο κατά τη διάρκεια του σεισμού και επίσης αισθάνθηκαν τη γη να τρέμει.
Ο σεισμολόγος Phil Cummings υποστήριξε ότι μπορεί να ακολουθήσουν μετασεισμοί μετά τα 5,6 Ρίχτερ για αρκετές μέρες, αλλά θα είναι μικρότερης έντασης.
Στο Περθ που βρίσκεται 400 χιλιόμετρα μακριά από το επίκεντρο και έγινε αισθητός ο κύριος σεισμός, οι κάτοικοι δεν θα αισθανθούν, πάντως, και τους μετασεισμούς, σύμφωνα με τον Cummings.
Aντίθετα, όσοι μένουν κοντά στο επίκεντρο θα ζουν με τους μετασεισμούς για βδομάδες.
Ο ίδιος ανέφερε ότι αποτελεί σπάνιο φαινόμενο ένας σεισμός 5,6 Ρίχτερ στη νότια Αυστραλία, που δεν έχει έντονη σεισμική δραστηριότητα.
Μέχρι σήμερα Κυριακή, μάλιστα, δεν είχε γίνει ποτέ σεισμός μεγαλύτερος των 5 Ρίχτερ στη συγκεκριμένη περιοχή.
Συνέβη, όμως, λόγω της συσσώρευσης ενέργειας στον αυστραλιανό φλοιό, καθώς όταν υπερβεί ένα συγκεκριμένο όριο, τότε οι τεκτονικές πλάκες συγκρούονται και γίνεται σεισμός, όπως εξήγησε ο Cummings.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης