Τελευταία Νέα
Πολιτική

Με «αέρα» πρωθυπουργού και άνοιγμα στην Αριστερά o Μητσοτάκης στη ΔΕΘ - Στόχος η απομόνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Με «αέρα» πρωθυπουργού και άνοιγμα στην Αριστερά o Μητσοτάκης στη ΔΕΘ - Στόχος η απομόνωση του ΣΥΡΙΖΑ
Το καινούριο που προέκυψε από την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βελλίδειο, είναι ότι επιχείρησε να απομονώσει πολιτικά τον ΣΥΡΙΖΑ
Με το σύνθημα «Μπορούμε. Και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε», ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τους πολίτες να δουλέψουν όλοι μαζί για να χτιστεί «ένα νέο συμβόλαιο εμπιστοσύνης που θα στηρίζεται πάνω στην αξιοκρατία, την εργατικότητα, την ασφάλεια, τη δικαιοσύνη, τις ευκαιρίες για όλους».
Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης από το Βελλίδειο ίδρυμα, επιχείρησε να προσδώσει αέρα πρωθυπουργού μιλώντας στους παραγωγικούς φορείς, τονίζοντας με νόημα ότι σε ένα χρόνο που θα επισκεφθεί και πάλι τη ΔΕΘ «πιστεύω ότι, με τη στήριξη των πολιτών, θα έρθω μια εβδομάδα νωρίτερα για να την εγκαινιάσω».
Παρουσίασε σειρά παροχών και δεσμεύσεων τις οποίες περιέγραψε αναλυτικά με συγκεκριμένες προτάσεις ενώ όπως είπε είναι άμεσα εφαρμόσιμες, κοστολογημένες και αφορούν συνολικά τους πολίτες.
«Γιατί η πολιτική της ΝΔ δεν είναι ταξική, είναι εθνική. Και με το σχέδιό της κανένας δεν θα μένει πίσω», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Μητσοτάκης πρότεινε έξι εθνικούς στόχους για την αναγέννηση της χώρας
Το καινούριο που προέκυψε από την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βελλίδειο, είναι ότι επιχείρησε να απομονώσει πολιτικά τον ΣΥΡΙΖΑ καλώντας ακόμη τους αριστερούς να αντιδράσουν όπως είχαν κάνει το 1974 όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε νομιμοποιήσει το ΚΚΕ.
Μάλιστα όπως είπε με έμφαση, απευθύνεται όχι μόνο στους πολίτες που ψήφισαν την παράταξή του αλλά και στον απογοητευμένο κόσμο της κεντροαριστεράς και της αριστεράς.
«Διαφορές υπήρχαν και το 1974, αλλά υποχώρησαν προκειμένου να εδραιωθεί η Δημοκρατία», σημείωσε χαρακτηριστικά ενώ συμπλήρωσε ότι «ένα αντίστοιχο αίτημα εθνικής αναγέννησης υπάρχει και σήμερα, ύστερα από 10 χρόνια κρίσης, μία πτώχευση, τέσσερα μνημόνια και τέσσερα χρόνια λαϊκισμού και ψέματος.
Η κατάσταση, λοιπόν, που έχει διαμορφωθεί τώρα, δεν ζητά «αριστερές» ή «δεξιές» λύσεις. Αλλά λύσεις που θα φέρουν αποτέλεσμα» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.
Απαντώντας έμεσα στην πρόκληση του Αλέξη Τσίπρα να ξεκαθαρίζει τι θα κάνει με το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών, ο πρόεδρος της ΝΔ, από την καρδιά της Μακεδονίας όπως ανέφερε, έστειλε σαφές μήνυμα ότι «η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει αυτήν τη συμφωνία. Είτε τώρα είτε στην επόμενη Βουλή».
Το ακροατηρητήριο υποδέχθηκε με ιδιαίτερη θέρμη τη δήλωση του για το Σκοπιανό καθώς στην πλειοψηφία τους σηκώθηκαν όρθιοι και τον χειροκροτούσαν παρατεταμένα.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε πως «αν τελικά η συμφωνία που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφιστεί από την ελληνική Βουλή τότε θα πρέπει η άλλη πλευρά να γνωρίζει ότι η διαπραγμάτευση ξεκινά από την αρχή».

Χρύσα Κλειτσιώτη

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης