Τελευταία Νέα
Διεθνή

Anadolu: Ο Erdogan παγώνει όλες τις κρατικές επενδύσεις εκτός της διάνοιξης του νέου καναλιού στο Βόσπορο

Anadolu: Ο Erdogan παγώνει όλες τις κρατικές επενδύσεις εκτός της διάνοιξης του νέου καναλιού στο Βόσπορο
Oι εργασίες πρόκειται να ξεκινήσουν φέτος στο Kanal Istanbul, ένα έργο κατασκευής το οποίο θεωρείται το μεγάλο στοίχημα του προέδρου Erdogan
Αψηφώντας την κατάρρευση της Τουρκικής οικονομίας η κυβέρνηση Erdogan ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσουν κανονικά οι εργασίες για τη δημιουργία του νέου καναλιού που θα διέρχεται το Βόσπορο μήκους 45 χιλιομέτρων.
Όπως δήλωσε στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu ο υπουργός Περιβάλλοντος και Αστικού Περιβάλλοντος Murat Kurum «οι εργασίες πρόκειται να ξεκινήσουν φέτος στο Kanal Istanbul, ένα έργο κατασκευής το οποίο θεωρείται το μεγάλο στοίχημα του τούρκου προέδρου Tayyip Erdogan» παρά τις πρόσφατες δηλώσεις του ότι η «κυβέρνηση «παγώνει» τις νέες επενδύσεις γεγονός που θα μπορούσε να τινάξει στον αέρα το σχέδιο 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
«Το Kanal Istanbul είναι το πιο σημαντικό έργο στο 100 ημερών του σχεδίου δράσης του υπουργείου μας», ανέφερε ο τούρκος υπουργός.
Το κανάλι, το οποίο θα συνδέει τη Μαύρη Θάλασσα και τη Θάλασσα του Μαρμαρά βόρεια και νότια της Κωνσταντινούπολης, αποσκοπεί στην ελάφρυνση της κυκλοφορίας στο στενό του Βοσπόρου, μια σημαντική παγκόσμια ναυτιλιακή λωρίδα.
Θα ανασυνθέσει επίσης τον χάρτη μιας από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ευρώπης, μετατρέποντας τη δυτική πλευρά της Κωνσταντινούπολης σε νησί.
Οι περιβαλλοντολόγοι αμφισβήτησαν την ανάγκη για την πλωτή οδό, λέγοντας ότι η κατασκευή του θα καταστρέψει τις δεξαμενές νερού που προμηθεύουν την πόλη με γλυκό νερό και θα μεταβάλλουν τα επίπεδα οξυγόνου στις θάλασσες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης