Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διαδηλώσεις σε Γαλλία και Γερμανία κατά των τραπεζών μια δεκαετία μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers

Διαδηλώσεις σε Γαλλία και Γερμανία κατά των τραπεζών μια δεκαετία μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers
Η κατάρρευση της Lehman Brothers προκάλεσε παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση από την οποία δεν έχoυν ακόμη ανακάμψει πολλά κράτη
Μια δεκαετία μετά την καταστροφική κατάρρευση της Lehman Brothers μαζικές διαδηλώσεις κατά της παγκοσμιοποίησης πραγματοποίησαν ακτιβιστές σε Γαλλία και Γερμανία διαμαρτυρόμενοι εναντίον των τραπεζικών πρακτικών που εξακολουθούν να εφαρμόζονται
Οι ακτιβιστές άδειασαν μαύρο υγρό μπροστά σε τράπεζες στο Παρίσι και τη Φρανκφούρτη ζητώντας τη καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και των μεγάλων επενδύσεων σε ορυκτά καύσιμα από τις μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου.
«Οι μεγάλες τράπεζες αποτελούν κινητήρια δύναμη της φοροδιαφυγής», δήλωσε η Aurelie Trouve, εκπρόσωπος της Attac France.
Ο Thomas Coutrot, άλλο μέλος, δήλωσε ότι ήταν πεπεισμένος ότι δέκα χρόνια μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers, η παγκόσμια οικονομία ξεκινά μια άλλη κρίση.
«Είναι αναπόφευκτο να μην υπάρξει άλλη κρίση».
Η κατάρρευση της τράπεζας επενδύσεων Lehman Brothers προκάλεσε την έναρξη της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης από την οποία δεν έχει ακόμη ανακάμψει μεγάλο μέρος του βιομηχανοποιημένου κόσμου.
Οι βασικές οικονομίες της ευρωζώνης εξακολουθούν να μην έχουν επανέλθει στο μέγεθος τους πριν από την κρίση ενώ υπάρχει μεγαλη πολιτική ανακατάταξη καθώς υπήρξε έντονη πτώση στη στήριξη των παραδοσιακών κεντρώων κομμάτων, ιδιαίτερα στα αριστερά, καθώς η αντι-εγκαθίδρυση των κομμάτων αυξάνεται.
Στη Φρανκφούρτη, στην έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, οι διαδηλωτές Attac έβαζαν ταινία "μπροστά στο Χρηματιστήριο" και έβγαζαν ένα άγαλμα ταύρου με βαφή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης