Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεροβασίλη: Πανικός της ΝΔ για τη μη περικοπή συντάξεων - Σε αυτήν είχαν επενδύσει για να γίνουν κυβέρνηση

Γεροβασίλη: Πανικός της ΝΔ για τη μη περικοπή συντάξεων - Σε αυτήν είχαν επενδύσει για να γίνουν κυβέρνηση
«Δημιουργικό ζητούμενο για εμάς αποτελεί το να γίνει κοινή πεποίθηση πως η ασφάλεια όλων ανεξαιρέτως των πολιτών και σε όλα τα επίπεδα αποτελεί λαϊκό δικαίωμα»
«Όλα δείχνουν πως ο Αλέξης Τσίπρας θα ανεβαίνει ως πρωθυπουργός της χώρας μας για πολλά χρόνια ακόμη στη ΔΕΘ», ανέφερε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα "Τα Νέα".
Η ίδια κληθείσα να σχολιάσει πως «όλα δείχνουν πως η ΝΔ έχει σαφές προβάδισμα», απάντησε «αντίθετα, εκείνο που διακρίνει κανείς είναι ο πανικός της ΝΔ για τη μη περικοπή των συντάξεων.
Σε αυτήν είχαν επενδύσει την πιθανότητα να γίνουν κυβέρνηση».
Κατά την ίδια, η ΝΔ «προσπαθεί να αντιπαραθέσει στην πραγματικότητα την εικονική πραγματικότητα των τρολ του Διαδικτύου την πραγματικότητα των προστατευμένων συστημάτων εξουσίας».
Σε ερώτηση για το πώς αντιμετωπίζει τη διαμόρφωση ενός "νέου προοδευτικού πόλου", τόνισε ότι «σήμερα επιβάλλεται να συστήσουμε ένα ευρύ προοδευτικό μέτωπο τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη απέναντι στις δυνάμεις της Ακροδεξιάς αλλά και στα ιδιότυπα πολιτικά σχήματα όπου συνυπάρχουν η ακροδεξιά με νεοφιλελεύθερες πολιτικές δυνάμεις».
Η κ. Γεροβασίλη σε ερώτηση σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης από την  Αστυνομία των πρόσφατων διαδηλώσεων στην ΔΕΘ, ανέφερε ότι «η Αριστερά ανέκαθεν υποστήριζε το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης και των διεκδικήσεων των πολιτών μέσα από ειρηνικές διαδηλώσεις», συμπληρώνοντας πως «απ' αυτό, όμως, μέχρι το πρωτοσέλιδο ακροδεξιάς εφημερίδας "Θα χυθεί αίμα στις 8 Σεπτέμβρη" και την επιχειρησιακή αντιμετώπιση της Αστυνομίας απέναντι στον "σχεδιασμό μάχης των ταγμάτων εφόδου" υπάρχει άβυσσος».
Όπως σημείωσε, «δημιουργικό ζητούμενο για εμάς αποτελεί το να γίνει κοινή πεποίθηση πως η ασφάλεια όλων ανεξαιρέτως των πολιτών και σε όλα τα επίπεδα αποτελεί λαϊκό δικαίωμα».
Για την συνύπαρξή της με την Κατερίνα Παπακώστα, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «υφίσταται κοινός προγραμματικός λόγος» και πως υπάρχει κοινό πεδίο «που αφενός απαντά στις συνέπειες της κρίσης, αφετέρου σηκώνει μέτωπο κατά της Ακροδεξιάς και του νεοφιλελευθερισμού».
Η ίδια χαρακτήρισε τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι "η κυβέρνηση κάνει πλάτες στη δράση του Ρουβίκωνα", ως «γενικόλογες συνωμοσιολογικές ασάφειες ενταγμένες σε ανιστόρητα αφηγήματα» και επανέλαβε πως «όσο η ΝΔ δεν μπορεί να αρθρώσει ουσιαστικό πολιτικό λόγο για τα πολυεπίπεδα ζητήματα ανασφάλειας που απασχολούν τους Έλληνες πολίτες, τόσο περισσότερο περνά τον Ρουβίκωνα της».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης