Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Υπέρ της May, αλλά κατά του σχεδίου της για το Brexit, τάσσεται ο πρώην Βρετανός ΥΠΕΞ

Reuters: Υπέρ της May, αλλά κατά του σχεδίου της για το Brexit, τάσσεται ο πρώην Βρετανός ΥΠΕΞ
Tη στήριξή του στην Theresa May εξέφρασε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Boris Johnson
O πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Boris Johnson εξέφρασε τη στήριξή του στην Theresa May και εξήγησε ότι η αντίθεσή του δεν έχει να κάνει με την ίδια, αλλά με τις προτάσεις της για την έξοδο από την ΕΕ, μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο ρεπορτάζ της Daily Telegraph.
Μετά από μία εβδομάδα με αναφορές για "πραξικόπημα" από τους ευρωσκεπτικιστές του Johnson για να ανατρέψουν τη May, o ίδιος ξεκαθάρισε ότι θέλει να ρίξει το σχέδιό της για το Brexit και όχι την πρωθυπουργό.
"Δεν έχει να κάνει με την εξουσία, αλλά με την πολιτική, δεν έχει να κάνει με την αλλαγή πρωθυπουργού, αλλά με την αλλαγή πλάνων" φέρεται να είπε o Johnson στην εφημερίδα στο περιθώριο μίας εκδήλωσης στην Ουάσινγκτον.
Ο Johnson παραιτήθηκε από υπουργός Εξωτερικών τον Ιούλιο του 2018, μετά την πρόταση της May για ελεύθερο εμπόριο αγαθών με την ΕΕ και με τη Βρετανία να αποδέχεται ένα πλαίσιο κανόνων σχετικά με αυτό.
Οι επικριτές του σχεδίου, όπως και ο Johnson, θεωρούν ότι με αυτόν τον τρόπο η Βρετανία θα υποκύπτει σε ό,τι επιθυμούν οι Βρυξέλλες.
Από το 2017 που η May προκάλεσε πρόωρες εκλογές, χάνοντας, όμως, την πλειοψηφία για το κόμμα της, γίνεται συχνά κουβέντα για το θέμα της ηγεσίας, κάτι που αποδυναμώνει την ίδια στις διαπραγματεύσεις για το Brexit.
To Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να έχει αποχωρήσει από την ΕΕ μέχρι τις 29 Μαρτίου του 2018 και οι δύο πλευρές ελπίζουν μέχρι τότε να έχουν φτάσει σε μία συμφωνία για τη μελλοντική τους σχέση.
Το κόμμα των Εργατικών προκάλεσε έναν ακόμα πονοκέφαλο στη May, όταν βουλευτής του δήλωσε στους Financial Times ότι το κόμμα θα ψηφίσει κατά οποιασδήποτε συμφωνίας για το Brexit, προβλέποντας ότι μία μη βιώσιμη έξοδος από την ΕΕ θα αναγκάσει τη May να παραιτηθεί πριν τα Χριστούγεννα του 2018.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης