Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Τρεις νεκροί από πυροβολισμούς σε θέρετρο της πόλης του Μεξικού - Ασύλληπτοι οι δράστες

Reuters: Τρεις νεκροί από πυροβολισμούς σε θέρετρο της πόλης του Μεξικού - Ασύλληπτοι οι δράστες
H αστυνομία  αναζητά τρεις ύποπτους οι οποίοι διέφυγαν με μοτοσυκλέτες
Ένοπλοι με πυροβόλα και πιστόλια σκότωσαν τρεις άνδρες και τραυμάτισαν τουλάχιστον εφτά σε ένα τουριστικό θέρετρο στην πόλη του Μεξικού, με την αστυνομία να ανακοινώνει ότι αναζητά τρεις ύποπτους οι οποίοι διέφυγαν με μοτοσυκλέτες, όπως μεταδίδει το Reuters.
Η πρωτεύουσα του Μεξικού βιώνει μετά από χρόνια και συγκεκριμένα από το 2014 μία άνοδο στις ανθρωποκτονίες, κάτι που αποτελεί μία πρόκληση για την τοπική κυβέρνηση, η οποία έχει δεσμευτεί να καθαρίσει την πόλη.
Σε ανακοίνωσή της η αστυνομία ανέφερε ότι τα θύματα σκοτώθηκαν στην πλατεία Garibaldi, έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό, τη μέρα που άρχιζαν οι εβδομαδιαίες εκδηλώσεις για την επέτειο της ανεξαρτησίας.
Τα θύματα ήταν σε ένα εστιατόριο, όταν άρχισαν να πέφτουν πυροβολισμοί στις 22:00 το βράδυ της Παρασκευής και καταμετρήθηκαν πάνω από 60 σφαίρες.
"Ο κόσμος φώναζε και έτρεχε" είπε μία γυναίκα με ειδικές ανάγκες, που πουλούσε τσιγάρα στην πλατεία και αρχικά νόμιζε ότι επρόκειτο για πυροτεχνήματα.
Δεν ανακοινώθηκαν τα ονόματα των νεκρών, που είναι, ωστόσο, άνδρες, ενώ δύο από τους τραυματίες είναι γυναίκες.
Επίσης τέσσερις από τους τραυματίες πληγώθηκαν κατά την αποχώρηση των δραστών.
"Δεν έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο στο παρελθόν" δήλωσε ο Samuel, ένας κάτοικος της περιοχής, που δουλεύει για 30 χρόνια στην πλατεία.
Βίντεο στα social media έδειξαν ισχυρή παρουσία της αστυνομίας στην ευρύτερη περιοχή, που είχε αποκλειστεί, ωστόσο, λίγο πιο μακριά ο κόσμος συνέχιζε να είναι στα μπαρ και να ακούει μουσική.
Η αστυνομία αποδίδει την εγκληματικότητα στις συμμορίες ναρκωτικών, με την κυβέρνηση να υποστηρίζει ότι τουλάχιστον μία εξ αυτών έχει διασυνδέσεις με το εθνικό δίκτυο διακίνησης Jalisco New Generation Cartel.
Η πλατεία Garibaldi στα σύνορα της πόλης του Μεξικού θεωρείται κομβικό σημείο για τη διακίνηση ναρκωτικών.
Τον Αύγουστο του 2018 η αστυνομία συνέλαβε τον φερόμενο ως αρχηγό της συμμορίας Roberto Moyado Esparza, γνωστό με το προσωνύμιο “El Betito".
Η πλατεία Garibaldi είναι επίσης γνωστή για τα στριπτιζάδικά της και γενικά τα μπαρ της, ενώ το 2013 ο εγγονός του Malcolm X, Malcolm Shabazz δάρθηκε μέχρι θανάτου κοντά στην πλατεία με αφορμή μία διαφωνία σε μπαρ της περιοχής.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης