Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα συνάντηση Erdogan – Putin τη Δευτέρα 17/9 για τη Συρία - Στο επίκεντρο η επιχείρηση στο Ιντλίμπ

tags :
Νέα συνάντηση Erdogan – Putin τη Δευτέρα 17/9 για τη Συρία - Στο επίκεντρο η επιχείρηση στο Ιντλίμπ
Έντονες διαφωνίες Τουρκίας - Ρωσίας για την επικείμενη στρατιωτική επιχείρηση του Assad κατά των Σύρων ανταρτών
Μια ακόμα εξαιρετικά κρίσιμη συνάντηση αναμένεται να έχουν την προσεχή Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου στο Σότσι της Ρωσίας ο πρόεδρος της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan και ο Ρώσος ομόλογος του Vladimir Putin με κύριο αντικείμενο τον πόλεμο στη Συρία και συγκεκριμένα την επικείμενη στρατιωτική επιχείρηση στην επαρχία Ιντλίμπ, το τελευταίο προπύργιο των Σύρων ανταρτών.
Τη νέα συνάντηση των δύο προέδρων προανήγγειλε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, M. Cavusoglu, ο οποίος υποστήριξε πως η Τουρκία εργάζεται έτσι ώστε να επιτευχθεί ανακωχή στην περιοχή του Ιντλίμπ και ότι είναι έτοιμη για συνεργασία στην αντιμετώπιση τρομοκρατικών οργανώσεων.
Σημειώνεται πως ο Erdogan εναντιώνεται κατηγορηματικά στη στρατιωτική επιχείρηση που ετοιμάζει να κάνει ο πρόεδρος της Συρίας Bashar Al Assad έχοντας στο πλευρό του τη Ρωσία και το Ιράν, προειδοποιώντας πως σε περίπτωση που αυτή πραγματοποιηθεί, θα υπάρξει ένα άνευ προηγουμένου αιματοκύλισμα με δεκάδες χιλιάδες νεκρούς και με προσφυγικές ροές που δεν θα είναι σε θέση να διαχειριστεί.
Από την πλευρά του ο Putin κατέστησε σαφές στην πρόσφατη τριμερή Ρωσίας – Τουρκίας – Ιράν που έγινε στην Τεχεράνη πως είναι δικαίωμα του Assad να ανακτήσει τον έλεγχο του συνόλου της επικράτειας της χώρας του.
«Η συριακή κυβέρνηση έχει το δικαίωμα να πάρει υπό τον έλεγχό της το σύνολο της εθνικής επικράτειας της Συρίας και οφείλει να το πράξει» υποστήριξε ο Putin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης