Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βούτσης: Δεν θα γίνουν τετραπλές εκλογές το Μάιο του 2019 – Φεβρουάριο ή Μάρτιο η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή

Βούτσης: Δεν θα γίνουν τετραπλές εκλογές το Μάιο του 2019 – Φεβρουάριο ή Μάρτιο η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή
Καλά έκανε ο Τσίπρας και άφησε ανοιχτό να γίνουν 2 με 3 μήνες νωρίτερα οι εκλογές είπε ο πρόεδρος της Βουλής
Το ενδεχόμενο να στηθούν τετραπλές εκλογές (εθνικές, ευρωεκλογές, περιφερειακές, δημοτικές) το Μάιο του 2019 απέκλεισε ο πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης, τονίζοντας πάντως ότι ορθά έπραξε ο πρωθυπουργός αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν οι εθνικές εκλογές δύο με τρεις νωρίτερα από τη λήξη της τετραετίας.
«Οι πρώτες εκλογές θα γίνουν στις 26 Μαΐου 2019 για τις δημοτικές, περιφερειακές και ευρωεκλογές και οι δεύτερες τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο» είπε μιλώντας στον Alpha ο κ.Βούτσης τονίζοντας ότι «όταν ψηφιστεί η συμφωνία των Πρεσπών και με βάση το οικονομικό κλίμα μπορεί να επισπευτούν οι εκλογές για 2-3 μήνες».
Επιπλέον, εκτίμησε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα έρθει προς κύρωση στη Βουλή τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο.
«Μόλις η συμφωνία περάσει τον οδικό χάρτη με τα προαπαιτούμενα και εφόσον όλα αυτά είναι κατά τη συμφωνία, θα έρθει προς ψήφιση και κύρωση στην ελληνική Βουλή.
Η εκτίμησή μας είναι ότι αυτό το χρονικό όριο μπορεί να είναι τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο» ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής, ο οποίος εξέφρασε τη βεβαιότητα του πως η Συμφωνία θα εγκριθεί από την ελληνική Βουλή.
«Θα υπάρξει μία σαφής πλειοψηφία.
Δεν υπάρχει περίπτωση να μην εγκριθεί από τη Βουλή» τόνισε ο κ.Βούτσης, ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει και την υψηλών τόνων ρητορική που υιοθετεί ο Zoran Zaev ενόψει του δημοψηφίσματος.
«Έχει μπροστά του ένα δημοψήφισμα και πρέπει να δώσει τη δική του εκδοχή, ερμηνεία και ανάγνωση και τις δικές του επεξηγήσεις στις ευαισθησίες που υπάρχουν σε όλους τους ανθρώπους.
Με αυτή την έννοια κατανοώ  - προφανώς δεν συμφωνώ σε κάποιες εκφράσεις -  ότι δίνει μία τέτοια μάχη.
Τις τελευταίες ημέρες έχει μειώσει αυτού του τύπου την ρητορική» είπε ο κ.Βούτσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης