Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Αμετάβλητος στο 2,3% παρέμεινε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Αύγουστο 2018 - Επιβεβαιώθηκαν οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις

Γαλλία: Αμετάβλητος στο 2,3% παρέμεινε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Αύγουστο 2018 - Επιβεβαιώθηκαν οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις
Σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2018, ο δείκτης τιμών καταναλωτή στη Γαλλία ενισχύθηκε κατά 0,5%
Με σταθερό ρυθμό αυξήθηκαν οι τιμές καταναλωτή στη Γαλλία τον Αύγουστο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (13/9) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, τα οποία επιβεβαίωσαν τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις που είχαν δημοσιευθεί στα τέλη του προηγούμενου μήνα.
Ειδικότερα, ο ετήσιος δείκτης τιμών καταναλωτή παρέμεινε αμετάβλητος στο 2,3%, την ίδια στιγμή που και η άνοδος για τον εναρμονισμένο δείκτη τιμών καταναλωτή ήταν σταθερή στο 2,6%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2018, ο πληθωρισμός στη Γαλλία ενισχύθηκε κατά +0,5%, επιβαιώνοντας επίσης τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις της Insee.
Η σχετική άνοδος προήλθε από της εποχική αύξηση της τάξεως του +1,1% στις τιμές των βιομηχανικών προϊόντων, την ίδια στιγμή που ο πληθωρισμός στις τιμές των τροφίμων επιταχύνθηκε στο 0,3% έναντι 0,1% τον προηγούμενο μήνα.
Σε ότι αφορά τον εναρμονισμένο δείκτη τιμών καταναλωτή, σημειώθηκε άνοδος της τάξεως του 0,5% σε μηνιαία βάση, αντιστρέφοντας την πτώση του 0,1% που σημειώθηκε τον Ιούλιο, με την Insee να αναθεωρεί ελαφρώς τα στοιχεία της σε σχέση με το 0,6% που είχε δημοσιευθεί αρχικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης