Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Ενισχύθηκαν κατά +11% οι βιομηχανικές παραγγελίες, σε μηνιαία βάση, τον Ιούλιο 2018

Ιαπωνία: Ενισχύθηκαν κατά +11% οι βιομηχανικές παραγγελίες, σε μηνιαία βάση, τον Ιούλιο 2018
Σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2017, οι βιομηχανικές παραγγελίες της Ιαπωνία κατέγραψαν «άλμα» της τάξεως του +13,9%
Σημαντική άνοδο κατέγραψαν οι βιομηχανικές παραγγελίες στην Ιαπωνία για τον Ιούλιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (13/9) στοιχεία της κυβέρνησης, μετά την πτώση που χε σημειωθεί τον προηγούμενο μήνα.
Ειδικότερα, οι βιομηχανικές παραγγελίες της χώρας σημείωσαν «άλμα» της τάξεως του +11%, ξεπερνώντας σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν η άνοδος να περιοριστεί στο +5,5%.
Σημειώνεται ότι τον προηγούμενο μήνα, ο δείκτης βιομηχανικών παραγγελιών είχε σημειώσει πτώση της τάξεως του -8,8%.
Σε ετήσια βάση, οι βιομηχανικές παραγγελίες κατέγραψαν «άλμα» της τάξεως του +13,9%, έναντι ανόδου +0,3% και έναντι των εκτιμήσεων στο +4,3%.
Ο μεταποιητικός κλάδος είχε τη μεγαλύτερη συνεισφορά στον συνολικό δείκτη, καθώς οι παραγγελίες ενισχύθηκαν κατά +11,8% σε μηνιαία βάση, την ίδια στιγμή που η ετήσια άνοδος διαμορφώθηκε στο +21,2%.
Παράλληλα, σύμφωνα με ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε η Τράπεζα της Ιαπωνίας, οι τιμές παραγωγού παρέμειναν αμετάβλητες σε μηνιαία βάση, για τον Αύγουστο του 2018, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο της τάξεως του +0,1%.
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, ο δείκτης τιμών παραγωγού ενισχύθηκαν κατά +3%, όντως ελαφρώς κατώτερα σε σχέση με το +3,1% που ανέμεναν οι αναλυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης