Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γ. Τσίπρας: Αναμένεται αίσια έκβαση για τη μείωση των συντάξεων, αν και δεν είναι εύκολο

Γ. Τσίπρας: Αναμένεται αίσια έκβαση για τη μείωση των συντάξεων, αν και δεν είναι εύκολο
Ο Γιώργος Τσίπρας επεσήμανε ότι οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ είναι κοστολογημένες 
Την εκτίμηση ότι στο θέμα της εφαρμογής του μέτρου περικοπής των συντάξεων «θα έχουμε αίσια έκβαση» εξέφρασε ο διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού, Γιώργος Τσίπρας, επισημαίνοντας παράλληλα ότι εάν το ασφαλιστικό κινηθεί προς την κατεύθυνση της ΝΔ κινδυνεύουν οι συντάξεις των σημερινών συνταξιούχων.
Μιλώντας στον ρ/σ «105,5 Στο Κόκκινο», ο Γ. Τσίπρας είπε, μεταξύ άλλων, ότι «οι προτάσεις της ΝΔ, θα τις ακούσουμε πιο συγκεκριμένα σε λίγες ημέρες, οδηγούν και πάλι σε μία φαλκίδευση, μία παγίδευση όλου του ασφαλιστικού συστήματος.
Αν κινηθούν σε μία τέτοια κατεύθυνση, κινδυνεύουν οι συντάξεις των σημερινών συνταξιούχων, όχι οι συντάξεις που θα πάρουν αύριο» οι σημερινοί εργαζόμενοι.
«Άρα, πάμε πάλι σε ένα ελλειμματικό ασφαλιστικό σύστημα και σε μία νέα μείωση συντάξεων» τόνισε.
Για το θέμα των συντάξεων ο κ. Τσίπρας είπε ότι «εικόνα θα έχουμε τον Οκτώβριο, ας πούμε οριστική» και πρόσθεσε ότι με βάση την πολύ θετική πορεία της οικονομίας και την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, «καθώς και το ότι το μέτρο δεν έχει κατ' ουσίαν διαρθρωτικό χαρακτήρα, ότι πάμε σε μία διαπραγμάτευση για να εξασφαλίσουμε αυτό, για τους συνταξιούχους.
Δεν είναι εύκολο, αλλά πιστεύω ότι θα έχουμε αίσια έκβαση».
Μιλώντας για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «όλα τα μέτρα είναι κοστολογημένα, η τελική διαμόρφωση είναι θέμα εβδομάδων, σε πρώτη φάση.
Έχουμε περάσει από έναν ΕΦΚΑ ελλειμματικό σε έναν ΕΦΚΑ πλεονασματικό πλέον, με τη χρηστή διαχείριση και το νοικοκύρεμα στα οικονομικά και στο ασφαλιστικό τα τελευταία χρόνια.
Αυτό μας επιτρέπει να προχωράμε σε τέτοια μέτρα» είπε.
Εξάλλου, σχολιάζοντας την παρουσία των θεσμών είναι στην χώρα μας, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «συμβαίνει ό,τι συνέβαινε με τις υπόλοιπες χώρες που ήταν σε πρόγραμμα και μετά βρέθηκαν στην μεταπρογραμματική κατάσταση, όπου συνέχισε να υπάρχει κάποιος έλεγχος» και πρόσθεσε ότι «οι επαφές πηγαίνουν μία χαρά, νομίζω σύντομα θα το δούμε σε αποτελέσματα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης