Τελευταία Νέα
Διεθνή

UBS: Ο εμπορικός πόλεμος έχει επηρεάσει αρνητικά τις κινεζικές επιχειρήσεις - Αυξημένες οι ανησυχίες μεταξύ των επενδυτών

UBS: Ο εμπορικός πόλεμος έχει επηρεάσει αρνητικά τις κινεζικές επιχειρήσεις - Αυξημένες οι ανησυχίες μεταξύ των επενδυτών
Σύμφωνα με την UBS οι εμπορικές εντάσεις και οι παγκόσμιες οικονομικές επιπτώσεις ενδέχεται να αυξηθούν περαιτέρω το ερχόμενο διάστημα
Σημαντικός είναι μέχρι στιγμής ο αντίκτυπος του παγκόσμιου εμπορικού πολέμου στις εμπορικές επιχειρήσεις, σύμφωνα με έναν εκ των επικεφαλής του τμήματος Wealth Management της UBS, καθώς οι ανησυχίες γύρω από τις γεωπολιτικές εξελίξεις έχουν περιορίσει τη δραστηριότητα στις τάξεις των επενδυτών.
Ειδικότερα, όπως δήλωσε ο Martin Blessing στο πρακτορείο Reuters, οι αυξανόμενες εμπορικές εντάσεις έχουν επηρεάσει ιδιαίτερα τις επιχειρήσεις στην Κίνα, όπου οι ανησυχίες των επενδυτών οδήγησαν στην πτώση των κινεζικών μετοχών κατά το τρέχον έτος.
«Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να διατηρούν τη δυναμική τους, ενώ η κινεζική χρηματιστηριακή αγορά κινείται αρκετά χμαηλότερα αυτό το έτος εάν κάποιος δει τον δείκτη της Σαγκάης», δήλωσε ο Martin Blessing για να προσθέσει εν συνεχεία ότι «οι επενδυτές στην Ασία βλέπουν μεγαλύτερες αρνητικές επιπτώσεις από το εμπορικό ζήτημα και ανησυχούν περισσότερο γι΄ αυτό».
Παράλληλα, ο ίδιος υπογράμμισε πως «όταν οι αγορές πέφτουν, ο κόσμος τείνει να εμπορεύεται λιγότερα, όχι περισσότερο», ενώ παράλληλα δήλωσε ότι «είμαστε σαφώς πιο κοντά στο τέλος του κύκλου απ΄ ότι στην αρχή».
Όπως τόνισε ο Martin Blessing, η UBS πιστεύει ότι οι συζητήσεις για τις εμπορικές διαφωνίες θα επεκταθούν πέρα από τις μεσοπρόθεσμες εκλογές του Νοεμβρίου, οπότε οι εντάσεις και οι παγκόσμιες οικονομικές επιπτώσεις ενδέχεται να αυξηθούν περαιτέρω.
Σημειώνεται ότι ο ανέλαβε την προεδρία του διεθνούς τμήματος διαχείρισης πλούτου της UBS τον περασμένο Ιανουάριο, ενώ από τον Φεβρουάριο ηγείται του τμήματος από κοινού με τον Tom Naratil.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης