Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποσύρει την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Βραζιλίας ο Lula da Silva

Αποσύρει την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Βραζιλίας ο Lula da Silva
Βραζιλία: Αποσύρει την υποψηφιότητά του ο Lula 
Ο φυλακισμένος πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας, Luiz Inácio Lula da Silva, θα παραδεχθεί σήμερα (11 Σεπτεμβρίου 2018) την ήττα του στη νομική μάχη να είναι υποψήφιος για τις εκλογές της 7ης Οκτωβρίου και θα επιτρέψει στο Κόμμα των Εργαζομένων να ανακοινώσει την υποψηφιότητα του νυν υποψήφιου αντιπροέδρου, Fernando Haddad, για την προεδρία, σύμφωνα με κομματικές πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.
Ο Lula da Silva είχε ελπίσει πως το Ανώτατο Δικαστήριο θα έκανε δεκτή την προσφυγή του να υπάρξει περισσότερος χρόνος προκειμένου να δοθεί η υποψηφιότητα στον Fernando Haddad, μετά την απόφαση του ανώτατου εκλογικού δικαστηρίου την περασμένη εβδομάδα να απαγορεύσει την υποψηφιότητά του λόγω της καταδίκης του για διαφθορά και να ορίσει προθεσμία δέκα ημερών προκειμένου να αποσύρει την υποψηφιότητά του.
Δύο πηγές με γνώση της απόφασης, δήλωσαν πως ο κ. Haddad θα γίνει ο επίσημος υποψήφιος με μια ανακοίνωση έξω από το αρχηγείο της ομοσπονδιακής αστυνομίας στην πόλη Κουριτίμπα (νότια) όπου βρίσκεται φυλακισμένος από τον Απρίλιο ο αριστερός ηγέτης εκτίοντας ποινή 12 ετών κάθειρξης για παθητική δωροδοκία.
Παρά τις προσφυγές που εκκρεμούν ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου, ο Lula αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να παραδώσει τη σκυτάλη στον Haddad στην προθεσμία που όρισε το δικαστήριο και να μην διατρέξει τον κίνδυνο να ακυρωθούν οι ψήφοι υπέρ του κόμματός του από το εκλογικό δικαστήριο.
Η επιστολή, με την οποία ανοίγει τον δρόμο για την υποψηφιότητα του Haddad, θα αναγνωστεί στους υποστηρικτές του που έχουν κατασκηνώσει έξω από το κτίριο της αστυνομίας επί πέντε μήνες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη φυλάκισή του, την οποία θεωρούν συνωμοσία ώστε να μην επιστρέψει στην εξουσία, δήλωσε κομματικός αξιωματούχος.
Ο Lula ήταν πρόεδρος από το 2003 έως το 2010 και παραμένει μακράν ο πιο δημοφιλής πολιτικός της Βραζιλίας.
Ωστόσο, δεν μπορεί να θέσει υποψηφιότητα λόγω της νομοθεσίας στη Βραζιλία που απαγορεύει την υποψηφιότητα σε όσους έχουν καταδικαστεί και η καταδίκη τους έχει επικυρωθεί από εφετείο.

wwww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης