Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ross: Οι ΗΠΑ, υποστηρικτής της Ελλάδας - Προσηλωθείτε σε μεταρρυθμίσεις

Ross: Οι ΗΠΑ, υποστηρικτής της Ελλάδας - Προσηλωθείτε σε μεταρρυθμίσεις
Ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου, Wilbur Ross, εξέφρασε την πρόθεση των ΗΠΑ να στηρίξουν την Ελλάδα στην ανάκαμψη της
Την πρόθεση των ΗΠΑ να σταθούν στο πλευρό της Ελλάδας εξέφρασε για ακόμα μία φορά ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου, Wilbur Ross, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν πιστός υποστηρικτής της Ελλάδας καθ' όλη τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης και η μεγάλη παρουσία μας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης καταδεικνύει την πρόθεσή μας να συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ελλάδα στην ανάκαμψή της» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων
«Κατά την παραμονή μου εδώ (σσ. Ελλάδα), μίλησα για τη σημασία της προσήλωσης της Ελλάδας στις μεταρρυθμίσεις και στην προσέλκυση επενδύσεων.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να εργάζονται από κοινού με την Ελλάδα προκειμένου να προχωρήσουν μπροστά αυτά τα ζητήματα» τόνισε ο Ross.
Οι αμερικανικές επιχειρήσεις ήρθαν στο προσκήνιο στη φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και το γεγονός αυτό υπογράμμισε και ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Υπάρχουν πάνω από 55 (επιχειρήσεις) που εκπροσωπούνται σε μια ευρεία ποικιλία τομέων, όπως η υψηλή τεχνολογία, η ενέργεια, η υγεία, η ανακύκλωση, τα τρόφιμα και τα ποτά.
Ανακοινώθηκε επίσης μια άλλη επένδυση από την αμερικανική εταιρεία ONEX σε ό,τι αφορά τα ναυπηγεία της Ελευσίνας και του Σκαραμαγκά.
Είναι εμφανές ότι οι ευκαιρίες εδώ είναι μεγάλες και ότι η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης είναι ένα σημαντικό σημείο εκκίνησης».

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης